Salvat de la moarte de o pereche blugi
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Inspirat de un documentar privind tehnicile de supraviețuire ale soldaților US Navy SEAL un bărbat a supraviețuit în ocean timp de trei ore.

"Fără blugi, nu aș mai fi astăzi aici - au fost într-adevăr ceea ce m-au salvat", a declarat neamțul Arne Murke, după ce a fost pierdut ore întregi pe mare. Murke, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit de salvatori la trei ore după ce a căzut de pe un iaht lung de 12 metri, pe care îl navigase cu fratele său mai mic în Golful Tolaga din Noua Zeelandă, citează New Zealand Herald.

Târât pe lângă yaht

Dezastrul a fost cauzat de catargul pricipal a cărui velă s-a umflat brusc lovindu-l pe Murke și aruncându-l peste bord. Acesta a fost agățat de o funie și a fost târât pe lângă navă, dar la un moment dat a reușit să se elibereze.

"Am plutit în apă fără a purta veste de salvare", a spus el. Doar tricoul meu, blugii mei, asta era tot. Fratele meu a încercat să mă ajute și a aruncat o vestă de salvare și o funie. Dar valurile mari m-au împiedicat să ajung la ea. Era deja prea departe și cred că motorul yahtului a explodat", aspus Murke.

Tehnică de supraviețuire

Situația arăta groaznic pentru Murke, dar el își aminti un truc pe care îl văzuse folosit de US Navy SEAL. "Am văzut-o acum mulți ani și m-am gândit întotdeauna că dacă se va întâmpla vreodată să cad peste bord, fără vestă de salvare, o să fac asta", a spus el.  "Mi-am luat o respirație adâncă, mi-am scos blugi, am făcut niște noduri la capătul picioarelor și i-am umflat blugi. I-am tras peste apă și umflați cu aer i-am împins sub apă - i-am simțit ca pe o vestă improvizată de viață".

Murke a spus că gândul la fiica sa de 10 luni l-a ținut în viață în orele cât a plutit în derivă. "Am fost sub apă și m-am gândit ... fă-o pentru fiica ta", a spus el. "Am reușit cumva să fac asta cu blugii și să plutesc din nou. A fost un moment în care chiar m-am gândit să mor, dacă nu-mi dau toată energia".

După mai mult de trei ore, un elicopter de salvare la văzut pe Murke. Elicopterul efectua o căutare cu Garda de Coastă din Noua Zeelandă și Forțele Aeriene.

Echipa de pe elicopter a postat un videoclip despre salvarea lui Murke pe pagina lor de pe Facebook, scriind: "El este incredibil de norocos să fie în viață".

Vezi și: Mister neelucidat încă, legat de moartea pasagerilor de pe yahtul Ostara, eşuat la Sfântul Gheorghe în 1920

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel