România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 02 aug, 11:24
Salvamontiştii, AVERTISMENT pentru turişti. "Lucrurile se pot sfârşi prost, într-un sac cu fermoar"
foto ilustrativ
Salvamontiştii lansează noi avertismente pentru turiştii care se aventurează pe trasee pentru care nu sunt pregătiţi. 

"Cadouri de ziua noastră în timpul nopții trecute, că tot a fost ieri Ziua Salvamont. Am primit cu toţii ceea ce am meritat!

Acţiune foarte lungă și grea de recuperare a doi turiști din Călărași, noaptea trecută, persoane complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcată mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a însemnat o noapte întreagă pierdută de către salvamontiștii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acțiunea și ar trebui să fie pregătiți pentru accidente în continuare...

În paralel, la Cota 2000 Transfăgărășan, o altă dovadă a regresiei de la montaniard la "muntoman" este faptul că doi tineri, băuți, au plecat de la tunelul Transfăgărășan spre... Moldoveanu, la ora 14:30. În adidași. Halucinant, nu? În final, au fost reperați în cursul nopții la cabana Podragu, în siguranță, unde au fost îndrumați să coboare, de către un grup de montaniarzi.

Nu în ultimul rând, tânărul evacuat cu elicopterul vineri de sub Călţun, a arătat încă din apelul către 112 faptul că era complet paralel cu muntele, practicând doar un fel de "muntomăneală". Omul nu știa ce înseamnă căldare alpină, cerând agasat opertorului să definească termenul, nu știa foarte bine numele lacului glaciar dinspre care cobora ş.a.m.d.", a scris Salvamont Argeş pe Facebook. 

"Lucrurile se pot sfârşi prost, într-un sac cu fermoar"

 

"Oameni buni, începeți cu munți ușori, țineți în frâie ego-ul zburdalnic, care va îndeamnă să mergeți din parc, direct către Moldoveanu, Negoiu, sau Piatra Craiului. Învățați muntele încetul cu încetul, lăsați netul unde alți supraviețuitori se laudă că au reușit nu-știu-ce tură. Nu de alta, noi facem totul să aveți happy-end ca în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârși și prost, într-un sac cu fermoar...", au mai scris salvamontiştii.  

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro