Salvamont: O persoană a fost găsită decedată în regiunea submontană a Masivului Vâlcan
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Salvamont România a comunicat că o persoană dată dispărută în regiunea submontană a Masivului Vâlcan a fost descoperită decedată.

Salvamontiștii din Gorj au găsit trupul neînsuflețit al unei persoane dispărute în zona submontană a Masivului Vâlcan, într-o râpă, după ce au desfășurat operațiuni extinse de căutare atât pe teren, cât și cu ajutorul mai multor tipuri de drone.

'Persoana dispărută a fost găsită, din păcate decedată, căzută cca 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la faţa locului de către poliţie, salvamontiştii vor recupera trupul victimei şi îl vor preda IML', a scris Salvamont România pe Facebook.

În plus față de echipa de căutare terestră, salvamontiștii au efectuat și cercetări aeriene folosind drone echipate cu camere clasice și cu termoviziune, inclusiv utilizând un program de analiză cu inteligență artificială pentru datele colectate de drone. De asemenea, au realizat cercetări acvatice în fântânile din zonă, folosind o dronă subacvatică.

Pentru această operațiune, salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați să se alăture. La cererea IPJ Gorj, salvatorii din Baza Centrală Salvamont Târgu-Jiu și din posturile Salvamont Runcu și Padeș au intervenit ca echipă de sprijin, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel