Salvamont Neamț, intervenție pentru salvarea unei femei însărcinate și a unei mame cu un copil de 2 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Salvamont Neamţ, intervenţie pentru salvarea a două turiste din Iaşi / Foto: Salvamont România
Salvamont Neamţ, intervenţie pentru salvarea a două turiste din Iaşi / Foto: Salvamont România
Salvamontiștii din Neamț au salvat o femeie însărcinată și pe prietena acesteia, care era însoțită de un copil de 2 ani. 

Salvamontiştii din Neamţ intervin, sâmbătă seara, în zona Chica Fântânele pentru acordarea primului ajutor şi transportul a două turiste din Iaşi, transmite Agerpres.

Potrivit Salvamont, una dintre turiste este în stare de epuizare şi are cu ea un copil de 2 ani, iar cealaltă, însărcinată, a suferit un atac de panică.

Temperaturi cu minus în zona intervenției

Acţiune în derulare. Salvamont Neamţ intervine la această oră în zona Chica Fântânele pentru acordarea primului ajutor şi transportul a două turiste din Iaşi. Una este în stare de epuizare şi are cu ea un copil de 2 ani, iar cealaltă a suferit un atac de panică, ea fiind în ultima lună de sarcină, informează Salvamont, pe pagina de Facebook.

Temperatura actuală la acea altitudine este de minus 2 grade, iar la Vf. Toaca de unde coborau tinerele este de minus 6 grade Celsius, precizează sursa citată. 

Dâmbovița: Intervenție de peste 3 ore a salvamontiștilor pentru salvarea unui turist cu hipotermie

Salvamontiștii din Dâmbovița au intervenit vineri seara pentru acordarea primului ajutor unui turist deshidratat și cu hipotermie aflat pe un traseu montan. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate.

Potrivit Salvamont Dâmbovița, apelul a fost primit vineri seara și reclama faptul că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strunga - Podul cu Flori, acuza stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza Peștera, formată din patru salvatori, a ajuns la victimă în aproximativ 35 de minute.

După evaluarea medicală, echipa a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică, din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute.

Toți cei patru turiști au fost transportați în siguranță la o unitate de cazare de la baza muntelui.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje”, a transmis Salvamont Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel