Salpicão, salata braziliană cu piept de pui și cartofi pai. Trebuie să încerci această rețetă neapărat!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Salpicão este o salată braziliană delicioasă, pe care ar trebui să o încerci.

Ingrediente

Pentru salată

300 g piept de pui tăiat cubulețe

1 morcov

1/2 măr

30 g măsline verzi

80 g mazăre de la conservă

80 g porumb de la conservă

pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sos

150 g cremă de brânză

2 linguri ulei de măsline

sare și piper după gust

sucul de la o jumătate de lămâie

1 lingură muștar

Pentru cartofi

2 cartofi mari

1 lingură ulei

câteva picături de oțet

Cum se prepară

Curățați cartoful și tăiați-l în felii subțiri cu mandolina. Apoi tăiați feliile în bețe subțiri.Puneți cartoful tăiat într-un bol și acoperiți-l cu apă. Apoi adăugați o jumătate de linguriță de oțet și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.Între timp, preîncălziți cuptorul la 220°C.

Acum scurgeți bețele de cartofi, puneți-le înapoi în vas și amestecați cu 1 lingură de ulei de măsline. Așezați-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament și coaceți timp de 20 de minute la 220°C. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.

Tăiați puiul în bucăți mici și fierbeți-l timp de 15 minute. Lăsați-l să se răcească, scurgeți, rupeți-l în fâșii și dați-l deoparte.

Pentru sos, amestecați crema de brânză cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și muștarul. Puneți sare și piper după gust. Dați morcovul pe răzătoare, tăiați măslinele în felii, tăiați mărul în cubulețe și tocați pătrunjelul. Puneți totul într-un bol de salată, adăugați porumbul, mazărea, fâșiile de pui, sosul și amestecați bine. Lăsați să stea la frigider 20 de minute. După acest timp, scoateți salata din frigider. Adăugați cartofii și serviți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel