Data publicării:

Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Salată tropicală, proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun. Sursa - Pexels
Salată tropicală, proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun. Sursa - Pexels

Salata tropicală este o salată neobișnuită, deoarece din fructe și creveți. Această rețetă este o idee excelentă pentru cină, atunci când suntem obosiți și nu avem chef să stăm în fața aragazului.

Vă propunem această rețetă fantastică: salata tropicală, care se prepară în mai puțin de 10 minute și se folosesc ingrediente proaspete și de vară.

Cu această rețetă îmbietoare își vei uimi oaspeții. Vei folosi mango, creveți, ceapă de roșie,  pătrunjel și pepene verde. Salata va fi asezonată cu un sos dulce-acrișor. 

Clătite din dovlecei, gata în 5 minute. Ce să adaugi în aluat ca să fie super moi și delicioas

Salată tropicală proaspătă bună și rapidă. Ingrediente pentru 2 persoane

 

500 gr de creveți proaspeți,

pătrunjel după gust,

1 mango,

1 felie de pepene verde,

1 ceapa roșie,

două linguri de ulei,

suc de lămâie,

1 linguriță de zahăr brun,

sare.

Aripioare de pui glazurate, care dispar într-o clipă de pe masă. Trucul care le face rumene și crocante

 

Pregătirea salatei tropicale

 

Curățați bine creveții proaspeți, clătiți-i mai întâi sub apă, apoi îndepărtați-le capul și coaja. Tăiați spatele creveților cu un cuțit mic și îndepărtați  intestinul, încercând să nu îl rupeți.

Puneți creveții, pentru câteva minute, într-o tigaie încinsă, în care ați adăugat un strop de ulei.

Curățați și tăiați mango și pepene verde în bucăți mici. Separat, tăiați ceapa roșie și pătrunjelul.

Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar 

Combinați toate ingredientele într-un bol, în care ați pus și creveții gătiți. Amestecați ușor cu o lingură.

Într-un castron mic puneți uleiul, zeama de lămâie și zahărul brun. Amestecați rapid cu o furculiță.  Se adaugă sosul în salata care se dă la frigider pentru aproximativ o ora, apoi se servește rece. Poftă bună!

 

Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti 

 

Somonul are atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră și, desigur, pentru și fericirea noastră. Somonul este un mare aliat în lupta cu bolile de inimă și asta din cauza numărului mare de acizi grași omega-3. De asemenea, acest pește ne oferă proteine ​​slabe și o cantitate suficientă de vitamina B și potasiu.

 

Iată o rețetă cu somon, usturoi și unt, de care cu siguranță vă veți îndrăgosti.

Ingredientele de care aveți nevoie:

1 file mare de somon,
sare și piper negru măcinat,
2 lămâi, feliate subțire,
6 linguri de unt topit,
2 linguri miere,
3 căței de usturoi, tocați,
1 linguriță frunze de cimbru tocate
1 linguriță oregano uscat
pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnitură

 

Somon cu unt și usturoi: Mod de preparare



Preîncălziți cuptorul la 350°. Pulverizați o foaie de copt cu unei de gătit și puneți-o într-o tavă din folie. Formați în tavă în pat din feliile de lămâie.

Asezonați somonul cu sare și piper, puneți pielea de somon pe tava și apoi puneți Mai multe felii de lămâie deasupra.

Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

Bateți untul, mierea, usturoiul, cimbru și oregano într-un castron mic. Se toarnă amestecul peste somon. Acum nu vă mai rămâne nimic de făcut decât să dați somonul la cuptor

Gătiți peștele timp de 25 de minute. Serviți somonul cald, după ce ați presărat pătrunjel proaspăt peste el.  Poftă bună! 



Somonul, beneficii pentru sănătate 

 

Pe grătar sau la cuptor, cu piure de legume, somonul este unul dintre peștii preferați de tot mai multă lume. Somonul este, de fapt un nume generic pentru mai multe specii de pești din familia Salmonide, native în oceanele Pacific și Atlantic, dar și în râurile tributare care se varsă în ele.

Printre alte specii de pești din aceeași familie, înrudite cu somonul, sunt și păstrăvii. În mod obișnuit, somonul trăiește și în apa dulce, și în apa sărată. 

Somonul este considerat cel mai bun peste pentru alimentația noastră, și pe bună dreptate. Conține cantități ridicate de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. O porție de 100 de grame de somon are 155 de calorii, 21,6 grame de proteine și 6,9 grame de grăsimi. 

Somonul este recomandat de medici și de specialiștii în nutriție datorită beneficiilor însemnate pe care le are pentru sănătatea noastră. Este un pește bogat în acizi grași Omega 3, considerați esențiali pentru organismul nostru. Corpul uman nu-i poate produce, așa că trebuie luați din hrana de zi cu zi.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel