Salată răcoroasă cu pepene roșu și telemea - rețeta. Mihaela Bilic: Francezii știu ce e bun
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat o rețetă de salată cu pepene roșu și telemea.

Ziua națională a Franței a fost sărbătorită ieri, 14 iulie, iar cu această ocazie nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat o rețetă răcoroasă de vară cu pepene roșu și telemea a lui Julie Andrieu, un critic gastronomic bine cunoscut la Paris.

"Francezii știu ce e bun. De ziua Franței, m-am gândit să vă ispitesc cu o salată inedită, răcoroasă și parfumată: pepene roșu și telemea! Chiar dacă par alimente din grupe diferite, brânza sărată merge de minune cu pepene, este o combinație irezistibilă care trebuie încercată. Vă ofer rețeta propusă de Julie Andrieu, un critic gastronomic bine cunoscut în Franța.

Cum se prepară salata cu pepene roșu și telemea

Ingrediente: 500g pepene roșu, 2 crenguțe de mentă și 2 de busuioc, un bol de rucola, 30 semințe de pin, o linguriță zeamă de lămâie, o linguriță reducție oțet balsamic, 4 lingurițe ulei de măsline, 200g telemea, sare, piper.

Semințele de pin se rumenesc într-o tigaie uscată câteva minute, iar pepenele se taie în cuburi mari. Se amestecă totul și în 5 minute masa e gata. Vive la France!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Foto: captură foto Facebook Mihaela Bilic.

Beneficiile pepenelui roșu

Pepenele roșu oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în nutrienți și apă. Iată câteva dintre principalele beneficii ale consumului de pepene roșu:

Hidratare: Pepenele roșu este compus în proporție de aproximativ 90% apă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru menținerea hidratării corpului, mai ales în zilele calde de vară.

Conținut redus de calorii: Având un conținut scăzut de calorii și fiind bogat în apă, pepenele roșu este ideal pentru cei care doresc să-și mențină sau să-și reducă greutatea corporală.

Bogăție de vitamine și minerale

Vitamina C: Ajută la întărirea sistemului imunitar și la sănătatea pielii.

Vitamina A: Benefică pentru sănătatea ochilor și a pielii.

Vitamina B6: Contribuie la funcționarea normală a creierului și la formarea globulelor roșii.

Potasiu: Ajută la menținerea echilibrului electrolitic și la reglarea tensiunii arteriale.

Antioxidanți: Pepenele roșu conține antioxidanți puternici, precum licopenul și beta-carotenul, care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Licopenul este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Sănătatea inimii: Studiile au arătat că pepenele roșu poate reduce tensiunea arterială și stresul oxidativ, datorită conținutului de citrulină, un aminoacid care ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Sănătatea pielii și a părului: Vitaminele A și C contribuie la producerea de colagen, o proteină esențială pentru piele și păr sănătos.

Digestie: Fiind bogat în apă și conținând o cantitate decentă de fibre, pepenele roșu poate ajuta la digestie și la prevenirea constipației.

Performanță fizică: Consumul de pepene roșu sau suc de pepene roșu înainte de activitatea fizică poate reduce durerile musculare și poate îmbunătăți recuperarea, datorită citrulinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel