Salată picantă de post. Rețeta rapidă, care nu are cum să-ți lipsească din meniu
Salată picantă de post. Rețeta rapidă, care nu are cum să-ți lipsească din meniu. Salata picantă de post este extrem de delicioasă și se prepară rapid. Iată cum trebuie să procedezi.
Ingrediente
1 cană de orez ( 150 ml )
1 ceapă mică sau de mărime mijlocie
2 căţei de usturoi
1 linguriţă chimen măcinat
1 linguriţă coriandru măcinat
1 linguriţă fulgi de ardei iute
1 linguriţă oregano
1 conservă Fasole Roșie boabe – (400 g)
3-4 linguri boabe de porumb
3-4 linguri mazăre verde din conservă sau congelată
1/2 ardei gras roşu
5 linguri sos de soia
sare, piper după gust
2 linguri ulei
Cum se prepară
Salată picantă de post. Punem orezul la fiert în apă cu sare. Între timp ne ocupăm de restul ingredientelor. Curăţăm ceapa şi usturoiul. Ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobeşte cât mai mărunt. Jumătatea de ardei se taie cubuleţe. Fasolea se strecoară şi se lasă la scurs.
Salată picantă de post. Punem uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă şi călim ceapa tăiată mărunt. Când se înmoaie, adăugăm usturoiul, chimenul, coriandrul, oregano, fulgii de ardei iute, şi continuăm să călim până se întrepătrund aromele maxim 1 minut pentru ca salata noastră să fie delicioasă!
Salată picantă de post. Adăugăm acum mazărea, boabele de porumb, fasolea şi ardeiul gras. Le călim timp de 1-2 minute după care adăugăm sosul de soia şi orezul. Amestecăm şi presărăm cu piper măcinat şi sare după gust.
Salată picantă de post. Lăsăm pe foc circa 2 minute ca orezul să absoarbă sosul de soia după care se poate servi ca atare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News