Data actualizării:
Data publicării:

Salată italiană la grătar. Rețeta inedită de vară

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Alina Chernysheva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Alina Chernysheva)

Vara este momentul pentru câteva preparate ușoare și hrănitoare, așa cum este și această salată italiană la grătar pe care ți-o recomandăm astăzi.

Ingrediente

- 1 vânătă
- 1 dovlecel zucchini
- 250 g roşii chery
- 2 roşii normale sau 250 g de roşii chery galbene pentru culoare
- 3 bulgări de mozzarella proaspătă sau dacă vreţi să fie de post toffu
- un pic de ulei
- sare şi piper după gust
- 1 legătură de busuioc
- câteva fire de pătrunjel verde

pentru vinagretta:

- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de muştar dijon
- 1 lingură oţet de mere cu miere

Cum se prepară

Spălaţi bine toate legumele. Apoi, vânăta o tăiaţi rondele, dovlecelul felii pe lung. Ungeţi feliile de vinete cu ulei, apoi presăraţi puţină sare pe ambele părţi. Puneţi o tigaie grill pe foc şi lăsați-o să se încingă. Atunci când este gata, puneţi feliile de vinete şi prăjiți-le pe ambele părţi până când se înmoaie uşor - cam 2-3 minute pe fiecare parte. După ce aţi prăjit vinetele, prăjiţi și dovlecelul la fel. În timp ce se prăjesc vinetele şi dovlecelul, tăiaţi roşiile chery în jumătate şi puneţi-le într-un bol.

Preparați vinagretta astfel: într-un castronel puneţi muştarul, apoi oţetul, sare, piper și amestecaţi bine, potrivit reteteculinare.com. Turnaţi în fir uleiul, ca la maioneză.

Puneţi vinagretta peste roşii şi amestecați. Tocaţi busuiocul şi adăugați-l la roşii. Aşezaţi pe un platou, de jur împrejur, vinetele, apoi dovlecelul în mijloc, astfel încât să se vadă şi vinetetele dedesubt. Aşezaţi mozzarella peste dovlecei și apoi turnaţi roşiile cu tot cu sos peste tot platoul. Presărați busuioc sau pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

BONUS: Salată de roșii cu chorizo

Ingrediente

 150 g chorizo
 5 roşii potrivite
 2 fire ceapă verde
 3 linguri ulei de măsline
 o legătură pătrunjel
 1 căţel usturoi
 ulei pentru prăjit
 sare
 piper

Cum se prepară

Taie roşiile felii sau sferturi, după preferinţa. Combină-le cu ceapă verde, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper şi uleiul de măsline din belşug. Da feliile de chorizo la fript în puţin ulei, până ce se rumenesc şi devin crocante. La final, adaugă usturoiul tăiat feliuţe în ulei. Aşază feliuţele de cârnaţi crocante şi usturoiul deasupra salatei de roşii, potrivit retetepractice.ro. Serveşte salată de roşii după reţeta lui Jamie Oliver ca atare, cu brânză sau ca şi garnitură lângă un preparat din carne.

Sau poate preferi o salată cu cartofi prăjiți.

Ingrediente

– 200 g de cartofi

– 200 g de morcov în stil coreean

– 200 g de sfeclă

– 200 g carne de porc

– 200 g de varză

– 200 g de castraveți

– maioneză de casă

– sare

– piper negru măcinat

– ulei

Cum se prepară

Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i pai (mic). Prăjiți cartofii într-o tigaie cu ulei încins, până sunt gata. Potriviți-i cu sare și amestecați. Aranjați cartofii rumeni pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei, scrie bucatarul.eu.

Spălați și decojiți castraveții. Tăiați-i pai. La dorință, puteți folosi o răzătoare specială, pentru a obține castraveți pai subțiri, de aceeași mărime. Spălați și fierbeți sfecla. Curățați sfecla de coajă. Dacă doriți să economisiți din timp, puteți prepara sfecla în cuptorul cu microunde. Spălați sfecla crudă și puneți-i într-o pungă. Legați punga și faceți câteva orificii mici, astfel încât să iasă aburii. Dați punga cu sfeclă la cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute.

Decojiți sfecla și dați-o prin răzătoare. Lăsați sfecla rasă într-o farfurie, astfel încât să se scurgă sucul în exces. Fierbeți carnea. La dorință, adăugați în cratița cu carne frunza de dafin, condimente sau boabe de piper. Lăsați carnea să se răcească. Tăiați carnea pai subțire (sau cuburi).

Puteți folosi atât morcov coreean din comerț, cât și cel preparat de sine stătător conform rețetei de morcov în stil coreean. La dorință, alegeți varză simplă sau varză chinezească. Spălați-o și tăiați-o pai subțire. Pregătiți un platou de dimensiune mai mare. Aranjați în centru platoului maioneza, iar în jurul acesteia, ingredientele pregătite. Aranjați ingredientele în porții, nu le amestecați. La dorință, presărați ingredientele cu semințe de pin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel