Data publicării:

Salată de vinete cu ceapă, rețeta clasică. Nu ai cum să refuzi așa ceva!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Salata de vinete cu ceapă se numără printre gustările preferate ale românilor. Iată cum se prepară rețeta clasică...

Ingrediente

- 1.5 kg vinete (4 vinete medii)
- 1 ceapă şi jumătate
- 4 linguri ulei
- sare, piper

Cum se prepară

Vinetele se înţeapă pe toată suprafaţa cu o furculiţă, altfel vor exploda în cuptor. Se aşază în tava cuptorului pe care am pus hârtie de copt. Se dau la cuptor la 200C pentru 45 minute. Întoarceţi-le din când în când. Timpul de coacere diferă în funcţie de mărimea vinetelor. Le puteţi verifica dacă sunt coapte apăsându-le cu furculiţa şi, dacă sunt moi, sunt gata.

Şi acum vine tehnica de curăţare. Se scot din cuptor şi fiecare vânată o tăiem în 2 pe lung. Cu o lingură de lemn, lată ca o paletă, răzuim miezul vinetelor începând de la codiţă, scrie e-retete.ro. Puneţi miezul vinetelor într-o strecurătoare şi lăsaţi să se scurgă de suc minim 15 minute, mai apăsaţi cu lingura din când în când.

Tocaţi vinetele cu mâna sau cu roboţelul, apoi încorporaţi o ceapă dată pe răzătoare, pe găurile mari. Încorporaţi apoi uleiul încet, lingură cu lingură, ca la maioneză. Dregeţi de sare şi piper şi apoi adăugați încă o jumătate de ceapă tăiată cubuleţe de data aceasta. Dacă nu vă place să simţiţi ceapa în salată, o daţi şi pe aceasta pe răzătoare.

Serviţi pe pâine prăjită, ornată cu seminţe de susan şi verdeaţă. E foarte bună cu roşii.

BONUS: Salată de pește afumat cu castraveți murați și maioneză. O rețetă de nota 10!

Ingrediente

250 g de peşte afumat

500 g cartofi

200 g morcovi

200 g porumb dulce

50 g rădăcină de ţelină

3 linguri de maioneză

2 castraveţi muraţi

1 ceapă

Cum se prepară

Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb. De asemenea, cartofii se pot coace şi la cuptor. Boabele de porumb din conservă se storc de zeamă. Rădăcina de ţelină se fierbe la un loc cu morcovii. Peştele afumat se curăţă de piele şi de oase, potrivit gradinamea.ro. Se taie după aceea în bucăţi mici. De asemenea, le puteţi folosi şi crude, date prin răzătoare şi scurse de zeamă.

Legumele şi cu celelalte ingrediente se pun într-un vas, tăiate felii subţiri ori cubuleţe. Peste ele se pune maioneza. Se amestecă totul bine. Se condimentează cu sare şi piper. Salata se serveşte imediat ce este gata.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel