Data publicării:
Salată de țelină cu nuci și brânză: o rețetă foarte interesantă
Țelina este un produs foarte sănătos și gustos. Persoanele cărora le pasă de sănătatea lor și încearcă să mănânce corect au început de mult să adauge țelină în dieta zilnică.
Țelina are un gust îndrăzneț și distinct, încât merită să fie ingredientul principal într-o salată complexă.
Prin urmare, ar trebui să încercați această rețetă, care presupune utilizarea doar a unor produse sănătoase și a unui dressing original și gustos.
Ingrediente:
nuci - un sfert de pahar,
gălbenuș de ou - 1 bucată,
usturoi - 1 cățel,
muștar de Dijon - 1 lingură,
sare - jumătate de linguriță,
piper negru proaspăt măcinat - un sfert de linguriță,
ulei de măsline - un sfert de pahar,
oțet - 3 linguri (poate fi înlocuit cu suc de lămâie),
tulpini de țelină - 2 bucăți,
brânză tare (de preferință pecorino) - 60 grame.
Prepararea salatei
Tăiați țelina și brânza în felii subțiri; usturoiul se dă prin răzătoarea fină. Prăjiți nucile, amestecând din când în când, aproximativ 2 minute. Transferați nucile pe o farfurie pentru a se răci la temperatura camerei. Când se răcesc, nucile se toacă grosier și se lasă deoparte.
Tartine de cartofi, somon și brânză. Rețeta ușoară pentru un aperitiv fabulos de bun
Bateți gălbenușul de ou, usturoiul, muștarul de Dijon, sarea și piperul până se omogenizează. În timp ce mixați, turnați uleiul de măsline până când dressingul devine cremos. Adăugați oțet sau suc de lămâie și bateți din nou.
Pe un platou, așezați feliile de brânză și țelină, adăugați nucile și dressingul preparat. Serviți imediat salata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News