![Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik](https://media.dcnews.ro/image/202406/w670/salata-de-paris-cu-sos-de-maioneza--reteta-din-1943_22249700.jpg)
Ingrediente
- 3 cartofi
- 1/2 țelină
- 500 g boabe de mazăre verde
- 1 morcov
- puțin unt
- 2 castraveți acri
- 3 ouă
- 2 mere
- sos maioneză
- sare
- măsline pentru decor
Cum se prepară
Cartofii se spală și se fierb în coajă în apă sărată, apoi se curăță de coajă și se taie cubulețe. Țelina se curăță, se fierbe și se taie cubulețe. Mazărea se fierbe în apă sărată. Morcovul se curăță, se taie cubulețe și se prăjește în puțin unt, potrivit reteteistorice.ro.
Castraveții acri se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari și se taie felii. Merele se curăță și se taie cubulețe. Toate ingredientele de mai sus se amestecă după gust cu maioneză și se sarează.
Se așază salata pe platoul de servit în forma dorită și se decorează cu maioneză, măsline sau felii de lămâie, frunze de pătrunjel. Se servește.
Vezi și: Prăjitură secuiască. Rețeta veche din 1938
BONUS: Budincă de macaroane cu brânză. Rețeta din 1955
Ingrediente
- 400 g macaroane
- 3 pahare apă
- 1 vârf de cuțit sare
- 3 linguri brânză de oaie
- 3 linguri brânză de vaci
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr
- 1 pahar lapte
- 1-2 linguri untură
- 1 păhăruț pesmet
- 1 lingură unt
Cum se prepară
Fierbe macaroanele într-un vas cu apă și sare. Separat, amestecă într-un vas brânza de oaie și brânza de vaci cu ouăle, zahărul și laptele, potrivit reteteistorice.ro. Adaugă în această compoziție macaroanele fierte și bine scurse de apa în care au fiert și amestecă totul bine.
Pune totul într-o tavă unsă cu untură și presărată cu pesmet. Deasupra, adaugă untul topit și introdu tava în cuptor. Lasă la cuptor până se rumenește ușor. Servește.
Vezi și: Mic dejun grecesc: Rețeta de Dakos Cretan
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Faze de noaptea minții la bacalaureat! Prof. Mariana Badea: "Este un fals. Se dă punctaj pentru citit cu voce tare" /video
- Dacă la nunta lui George Simion, Becali a venit cu brânza, acum un om de afaceri s-a ocupat de meniul de la botez. Detalii de culise. Cât costă o noapte la Hotel Toaca Bellevue
- Lună Nouă în Rac, 6 iulie. Prejudecata de care trebuie să scăpăm. Daniela Simulescu: Aspecte favorabile și nemaipomenite
- Iohannis și Ciucă, la Washington. Chirieac, despre marea încercare a României de săptămâna viitoare
- Legătura dintre pisici și bebeluși la care sigur nu te-ai fi gândit
- Horoscop 8-14 iulie 2024. Mihai Voropchievici, despre zodia cu super reușite
- Comentatorii Pro TV de la EURO 2024 s-au transformat în contabili! Dai pe mute când încep ei să turuie, nu alta! / video
- BANCUL ZILEI: Soția și bancnotele mototolite...
- Învățătoarea din Zărnești dispărută de 9 zile, găsită moartă - Foto în articol
- Marcel Ciolacu, mesaj pentru șoferii supărați pe Ordonanța 84: Nu e o catastrofă dacă rămâi fără permis două zile