Salată de cartofi cu maioneză. Rețeta de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Salata de cartofi te scoate imediat din impas, în perioada postului, atunci când nu mai știi ce să gătești.

Ingrediente

- 4-5 cartofi mari, fierti în coajă și tăiați cubulețe
- 1 ceapă mică tocată fin
- 2 castraveți mici murați tăiați cubulețe
- 1 ardei gras roșu tăiat cubulețe
- 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt tocat fin
- 4 linguri de maioneză vegană sau de post
- sare și piper după gust

Cum se prepară

După ce ai fiert cartofii, lasă-i să se răcească, apoi decojește-i și taie-i cubulețe. Pune-i într-un castron mare. Adaugă ceapa tocată fin, castraveții murați și ardeiul gras tăiat cubulețe peste cartofi.

Adaugă maioneza de post și amestecă bine, până când toate ingredientele sunt acoperite uniform. Gustă și adaugă sare și piper după preferință. Presară pătrunjelul tocat deasupra și servește salata de cartofi de post proaspătă. Poți să o păstrezi în frigider pentru a se răci și a se întrepătrunde aromele mai bine înainte de servire.

Această salată de cartofi de post este o variantă simplă și gustoasă, perfectă pentru a fi servită pe post de garnitură sau ca aperitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel