Data publicării:

Salată cu varză chinezească pentru masa festivă: toți oaspeții vor cere rețeta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Salată cu varză chinezească pentru masa festivă, toți oaspeții vor cere rețeta. Sursa foto: freepik.com
Salată cu varză chinezească pentru masa festivă, toți oaspeții vor cere rețeta. Sursa foto: freepik.com

Acestă salată este un decor original și foarte delicat pentru masa festivă.

Pentru masa festivă pregătești întotdeauna diferite salate și gustări. Uneori vrei să gătești ceva interesant, dar ideile s-au terminat. Prepară această salată, care este un aperitiv foarte fraged și interesant. Va fi un decor original și foarte delicat pentru masa festivă.

Ingrediente:

200 grame de cartofi fierți,

1 ceapă,

1 conservă de ciuperci,

300 grame piept de pui,

200 grame varză chinezească,

3 oua fierte,

100 grame cașcaval, 

sare și piper după gust.

 

Metoda de gătire, pas cu pas

 

Ceapa se taie cuburi. Prepară o marinadă din 100 ml de apă caldă, în care ai adăugat o linguriță de zahăr, o jumătate de linguriță de sare și două linguri de oțet de mere 6%. Amestecă bine până când se dizolvă sarea și zahărul. Pune cuburile de ceapă în marinadă pentru circa 30 de minute.  

Pregătește ouăle după această rețetă: cei dragi, cu siguranță, vor fi încântați

Cartofii se fierb în coajă. Când se răcesc, se curăță și se dau prin răzătoare mare. Fă același lucru cu ouăle. Pieptul se pui se fierbe, apoi se toacă. Scurge lichidul din conserva de ciuperci. Cașcavalul se dă prin răzătoarea grosieră.

Se spală frunzele de varză chinezească, se usucă și se îndepărtează partea din mijloc, care este tare. Varza se toacă mărunt.

Un cocktail de vitamine, cheia unei bune digestii. Te va încărca de energie pentru întreaga zi. Vezi cum se face

Pentru dressing, amestecă maioneza cu smântână și muștar. Apo formează salata în straturi. Pe un platou se pune puțin sos. Apoi se face un strat de cartofi. Se sărează și pune un strat de sos.

Al doilea strat este din carne piept de pui, care se întinde peste cartofi. Peste carne se pune iarăși sos. Distribuie deasupra cărnii ceapa murată. Apoi urmează un strat de ciuperci și unul de sos.

Salată cu quinoa și fasole, pentru iubitorii de leguminoase. O rețetă colorată din bucătăria mexicană

Următorul strat de cașcaval, apoi unul de ouă date prin răzătoare. Din nou se pune sos. Întinde varza de Beijing, iar pe ea - restul sosului. Dacă dorești, în mijlocul salatei poți pune câteva roșii cherry. Pe fiecare strat de salată pune cantitatea de sos după dorință și gust. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel