Data publicării:
Salată andaluză de vară. Rețeta ușoară și hrănitoare
Salata andaluză este perfectă pentru perioada verii, când avem nevoie de mese ușoare și hrănitoare. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
3 cartofi
15 măsline fără sâmburi
2 roșii
jumătate de ceapă roșie sau 2 fire ceapă verde
2 conserve ton
3 ouă
ulei de măsline
sare
Cum se prepară salata andaluză de vară
Cartofii se fierb în coajă. Separat, se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se dau deoparte. Roșiile, măslinele și ceapa se taie după preferințe. Într-un castron se adaugă măslinele, ceapa, roșiile și tonul scurs de ulei sau apă, potrivit retete.unica.ro. Se taie ouăle cubulețe. Cartofii fierți și răciți se taie cuburi și se adaugă peste celelalte ingrediente. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțet de mere (opțional). Se amestecă.
BONUS: Salată de vară cu dressing de muștar englezesc. Este rețeta perfectă pentru zilele călduroase
Ingrediente
- 400 g de cartofi de sezon noi, curățați
- 2 buchețele de ridichi
- 1 ceapă roșie, curățată și tăiată în felii
- 1 castravete mic
- o mână mică de frunze de mărar, tocate mărunt
Pentru sos
- 100 ml de ulei de rapiță
- 20 g de muștar englezesc
- 1 lingură de oțet de vin alb
- un vârf de cuțit de zahăr
- 1 lingură de semințe de muștar, prăjite într-o tigaie uscată
Cum se prepară
Aduceți la fierbere o cratiță cu apă sărată, fierbeți cartofii timp de aproximativ 10 minute, până se înmoaie, apoi lăsați-i să se răcorească. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru dressing, apoi tăiați în două cartofii calzi și amestecați-i cu dressingul. Amestecați totul și adăugați mărarul.
Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News