Data actualizării:
Data publicării:

Salată andaluză de vară. Rețeta ușoară și hrănitoare

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Salata andaluză este perfectă pentru perioada verii, când  avem nevoie de mese ușoare și hrănitoare. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

3 cartofi
15 măsline fără sâmburi
2 roșii
jumătate de ceapă roșie sau 2 fire ceapă verde
2 conserve ton
3 ouă
ulei de măsline
sare

Cum se prepară salata andaluză de vară

Cartofii se fierb în coajă. Separat, se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se dau deoparte. Roșiile, măslinele și ceapa se taie după preferințe. Într-un castron se adaugă măslinele, ceapa, roșiile și tonul scurs de ulei sau apă, potrivit retete.unica.ro. Se taie ouăle cubulețe. Cartofii fierți și răciți se taie cuburi și se adaugă peste celelalte ingrediente. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie sau oțet de mere (opțional). Se amestecă.

BONUS: Salată de vară cu dressing de muștar englezesc. Este rețeta perfectă pentru zilele călduroase
Ingrediente

- 400 g de cartofi de sezon noi, curățați
- 2 buchețele de ridichi
- 1 ceapă roșie, curățată și tăiată în felii
- 1 castravete mic
- o mână mică de frunze de mărar, tocate mărunt

Pentru sos

- 100 ml de ulei de rapiță
- 20 g de muștar englezesc
- 1 lingură de oțet de vin alb
- un vârf de cuțit de zahăr 
- 1 lingură de semințe de muștar, prăjite într-o tigaie uscată

Cum se prepară

Aduceți la fierbere o cratiță cu apă sărată, fierbeți cartofii timp de aproximativ 10 minute, până se înmoaie, apoi lăsați-i să se răcorească. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru dressing, apoi tăiați în două cartofii calzi și amestecați-i cu dressingul. Amestecați totul și adăugați mărarul. 

Image by timolina on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel