Data publicării:

Salariul Andreei Esca, pe punctul de a fi dezvăluit. Vezi ce a pățit funcționarul

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
Andreea-Esca
Andreea-Esca

Un sucevean, angajat al unei bănci, unde Andreea Esca avea salariul a fost pe punctul de a dezvălui veniturile vedetei contra unei sume de 500 de euro. Tânărul a contactat mai multe publicații pentru a vinde informația, fapt ce i-a adus numai necazuri suceveanului. Publicațiile respective nu i-au oferit suma cerută, dar au anunțat și DIICOT, scrie monitorulsv.ro.

Ciprian Ionuţ Enciu (24 de ani),  a contactat mai multe ziare de scandal din Bucureşti încercând să vândă informaţia cu 500 de euro. Însă publicaţiile au anunţat procurorii DIICOT, care l-au arestat.

Enciu era angajat la banca unde Andreea Esca îşi primeşte banii, şi aşa a reuşit să aibă acces la datele confidenţiale privind salariul acesteia. Ciprian Ionuţ Enciu a fost condamnat la un an cu suspendare pentru sustragere neautorizată din sistemul informatic al băncii, în timp ce pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, bărbatul a primit trei luni, de asemenea cu suspendare.

 Judecătoria Suceava a decis că pentru divulgarea secretului profesional, trebuie aplicată o amendă penală, de 5.000 de lei. În plus, lui Enciu i s-a impus şi plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 6.000 de lei.

Cu ocazia anchetei, reprezentanţii băncii  s-au constituit parte civilă, solicitând despăgubiri de 100.000 de euro, pretenţii la care au renunţat în timpul procesului.

Sentinţa de marţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel