Urmărește emisiunea live
Salariile din domeniul IT încep de la 900 de euro. Care sunt cele mai căutate specializări
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Unul din 10 anunţuri disponibile pe una dintre platformele de recrutare online din România este pentru domeniul IT, în care salariile pot ajunge şi la 4.000 de euro net/lună, arată o analiză de specialitate, publicată vineri.

În comparaţie cu datele din ultima jumătate a anului 2020, în acest sector salariile au înregistrat o creştere de 13,4%, conform reprezentanţilor BestJobs, citați de Alba24

În prezent, pe platforma online cei mai căutaţi IT-işti au titlul de Programator, Developer, Software Engineer sau Analist IT. Nivelul salariilor în acest sector variază de la 900 de euro net/lună pentru un programator entry-level până la 1.500 de euro pentru acelaşi post, dar cu experienţă de nivel mediu.

Salariul crește considerabil odată cu nivelul de experiență

Pe măsură ce nivelul de experienţă creşte, salariul poate ajunge şi la 3.500 de euro pentru un Software Engineer Senior, activitatea poate fi realizată remote, iar cerinţele angajatorilor includ gândire critică şi creativitate în rezolvarea problemelor, capacitatea de a prioritiza sarcinile şi de a-i îndruma pe ceilalţi către cel mai eficient curs al acţiunii, abilitatea de leadership şi perspicacitate în afaceri, abilitatea de a comunica în medii multiculturale, capacitatea de a prelua iniţiativa şi responsabilitate în rezolvarea sarcinilor.

De asemenea, pentru un Business Support Analyst, salariile pornesc de la 900 – 1.100 de euro net/lună pentru un începător şi ajung până la 2.500 de euro net/lună pentru un specialist cu experienţă.

Potrivit celor mai recente anunţuri publicate pe platforma BestJobs, unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă este pentru un post de Java Developer în cadrul unei companii cu sediul în Germania, ce dezvoltă aplicaţii software pentru clienţi internaţionali.

Oferta salarială pentru un senior (cu peste 5 ani de experienţă) ajunge la 4.000 de euro net/lună, iar activitatea poate fi făcută de oriunde.

Buşoi: România, recunoscută pentru performanțele în securitatea cibernetică

"Onorat să particip astăzi la Conferința Ibec Global Cybersecurity. M-am bucurat să îl ascult la această conferința și pe secretarul general al NATO, Mircea Geoană, extrem de respectat și apreciat în comunitatea transatlantică.

Securitatea cibernetică înseamnă siguranță pentru orice dispozitiv sau serviciu interconectat. Telefoanele noastre, televizoarele noastre inteligente, sistemele de case inteligente, serviciile online pentru plăți, serviciile online pe care un guvern le pune la dispoziție cetățenilor, chiar și site-ul Guvernului României sau al Parlamentului European, iar acum și mașinile pe care le conducem, metrourile sau trenurile cu care circulăm, totul este interconectat și interoperabil și ar putea fi în pericol la un moment dat.

Digitalizarea ne deschide calea către un viitor mai bun, dar ne face și vulnerabili. Tocmai de aceea, provocările de securitate cibernetică trebuie abordate preventiv.

România este recunoscută pentru performanțele sale în securitatea cibernetică și se află în topul vitezei internetului în bandă largă. Recunoașterea României ca lider în acest domeniu a adus la București Centrul European pentru Siguranță Cibernetică, care va îmbunătăți coordonarea la nivelul UE a cercetării și inovării în domeniul securității cibernetice.

În acest domeniu, strânsa cooperare și coordonare între UE și SUA este esențială, în stabilirea de standarde, bune practici și soluții inovatoare pentru apărarea în fața atacurilor cibernetice și a dezinformării", transmite Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel