Salarii reduse în TVR. Consiliul de Administrație ia în discuție reducerea fondului de salarii cu 30 la sută
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Concedieri-masive-la-TVR
Concedieri-masive-la-TVR

Despre situația financiară a postului public de televiziune De Ce News a scris în ultima perioadă.  După ce în ultima lună salariații au pierdut bonurile de masă, se pare că de luna viitoare vor pierde și circa 30 la sută din salariu.

Televiziunea publică este în pragul falimentului, dacă este să ne luăm chiar din declarația președintelui-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, care afirma recent că numai în primul trimestru al anului 2011, deficitul se ridică la circa 53 de milioane de lei. Având în vedere această situație, Consiliul de Administrație a fost nevoit să ia o serie de măsuri nepopulare pentru angajați, cum ar fi tăierea bonurilor de masă,  iar altele au vizat anumite strategii referitoare la publicitate sau de externalizare de servicii.

Se vede că aceste măsuri nu au fost suficiente pentru redresarea economică. Consiliul de Administrație al SRTv  pregătise,  pentru ședința de marți, o serie de măsuri care vizau modificarea organigramei, fapt ce ar fi dus la demiterea unor șefi de posturi și a celor din Studiourile teritoriale, care deveniseră incomozi pentru actuala conducere. În ultimul moment s-a renunțat la această decizie, constatându-se că nu este bine argumentată și ar lăsa loc la interpretări. Nici ședința CA nu mai era sigur că se va mai ține în cursul zilei de marți.

Totuși, conform unor informații de ultimă oră, CA se va ține, iar punctul principal al ordinei de zi este reducerea fondului de salarii cu 30 la sută, începând cu luna octombrie.

Citește și:

Consiliul de Administrație din SRTv pregătește debarcarea directorilor de canale. Carla Tompea de la TVR Info, la adăpost

Alexandru Lăzescu arată vinovaţii de dezastrul financiar din TVR: Angajaţii, Dr. House şi UEFA Champions League

Măsuri de austeritate în TVR. Salariații rămân fără bonurile de masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel