Salarii mineri Valea Jiului. Banii ajung mai repede decât se arată în protocolul semnat de Turcan
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Minerii au protestat şapte zile în subteran
Minerii au protestat şapte zile în subteran
Prefectura Hunedoara a anunţat că minerii vor primi banii mai repede decât se arată în protocolul semnat de Raluca Turcan. 

”Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor primi mâine, 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a). Guvernul României, prin Ministerul Muncii şi cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăţilor pentru cei 4.010 angajaţi ai CEH. Suma totală plătită în această tranşă este de aproximativ 9 milioane lei”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului Hunedoara, conform realitatea.net. 

Minerii blocați în subteranul minei Lupeni au ieșit la suprafață marți, după șapte zile de proteste. În urma negocierilor de la Ministerul Muncii, aceștia îşi vor încasa drepturile salariale și beneficiile restante, precum tichetele de masă şi banii de transport.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, sedii ale instituțiilor publice, dar și școlile din oraș nu rămas fără căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel