Salarii mărite pentru înalții demnitari. Ce spune Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gabriel Oprea a anunțat, miercuri, majorarea salariilor începand cu 1 august pentru 48 dintre cele mai înalte funcții în stat. Salariul maxim va fi de 21.500 lei brut.

"Guvernul a adoptat o Ordonanta prin care indemnizatiile lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica se majoreaza incepand cu luna august a acestui an, anume Presedinte, Premier, ministri, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. In total sunt 48 de functii vizate de aceasta Ordonanta.

Pana la finalul acestui an vom avea cresteri de salarii in tot sistemul public, avem un proiect pregatit de Ministerul Muncii care va deveni in curand lege. Din ratiuni de transparenta, pentru a nu exista nicio suspiciune, imi asum atat corectitudinea cat si oportunitatea acestei masuri. Nu este un act populist, ci o exigenta in legatura cu statutul actual al Romaniei. Nu ne putem preface ca e normal ca un Presedinte sa primeasca la finalul lunii 1.500 de euro, iar un functionar sa poata incasa mai mult, aceasta anomalie trebuie sa ia sfarsit. Cele mai mari salarii le vor avea Presedintele, presedintele ICCJ, Premierul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului", a declarat premierul interimar, Gabriel Oprea, la sediul Guvernului.

Salariul maxim va fi de 21.500 lei brut si il vor incasa doar Presedintele Romaniei, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, Premierul Romaniei si Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Klaus Iohannis: Putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu puțin timp înainte de decizia Guvernului că: "Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat.

"Ştiu că miniştrii sunt de multe ori în situaţia ca în propriul minister un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care nu poate fi o soluţie. De asemenea, cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această situaţie", a mai spus președintele Klaus  Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel