Salarii bugetari. Cîțu: Demontez informația!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Premierul Florin Cîțu a demontat un fake-news ajuns în spațiul public privind salariile bugetarilor, joi, în cadrul unui briefing de presă. 

La începutul briefingului de presă de joi, de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a ținut să demonteze o informație privind salariile bugetarilor.

Premierul Florin Cîțu a declarat că „în ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate câteva acte normative importante, voi menționa câteva dintre ele, dar la început vreau să demontez o informație falsă din spațiul public.”

Cîțu a explicat apoi că „Memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu vine și nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar. Să fie foarte clar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public, prin acest Memorandum. Trebuie demontată din start această informație!”.

Amintim că prin Memorandum „se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei, introducerea unor grile de salarizare pentru administrația publică locală, corespunzător funcțiilor publice și funcțiilor contractuale, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual, precum și revizuirea sistemului de acordare a sporurilor, respectiv sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.”

Guvernul s-a reunit în şedinţă, joi, pe ordinea de zi figurând acte normative care 'nu suportă amânare', după cum anunța premierul Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel