Data actualizării:
Data publicării:

Salam de biscuiți. Rețeta clasică

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florina-Andreea Dragoi
Sursa foto: Facebook Florina-Andreea Dragoi
Salamul de biscuiți este un desert pe care nimeni nu îl poate refuza. Iată cum se prepară...

Ingrediente

250 gr biscuiţi simpli
250 gr zahăr
100 gr unt
50 gr cacao + puţină cacao (sau pudră de ciocolată) pentru folie
75 gr nucă prăjită (sau stafide înmuiate în apă călduţă sau 2 linguriţe cafea instant)
120 ml lapte
esenţă de rom (sau rom)

Cum se prepară

Zdrobiţi biscuiţii cu mâna până obţineţi bucăţele mici. Amestecaţi cu nucă (sau stafidele) tăiată bucăţi mici, dacă folosiţi. Într-o crăticioara puneţi 60 ml lapte şi zahărul şi fierbeţi până se face un sirop legat (cca 1 minut după ce începe să facă spumă siropul). Adăugaţi untul şi amestecaţi până se topeşte. Adăugaţi cacaoa (şi cafeaua dacă folosiţi) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugaţi şi esenţa de rom. Lăsaţi să dea un clocot.

Turnaţi treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până vedeţi că se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic. S-ar putea să nu aveţi nevoie de tot siropul. Pe o folie de plastic presăraţi puţină cacao (sau pudră de ciocolată) şi puneţi jumătate din compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou şi împingeţi din ambele capete să scoateţi aerul din salam. Legaţi strâns la ambele capete şi daţi salamul de biscuiţi la frigider câteva ore sau peste noapte. Repetaţi cu restul de compoziţie.Tăiaţi salamul de biscuiţi felii şi serviţi.

BONUS: Prăjitură cu iaurt și mere, rețeta. Cel mai ușor desert

Ingrediente

- 300 g iaurt grecesc
- 500 g de mere
- 250 g făină
- 2 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 125 g unt
- 1 lingură de praf de copt
- 150 g de fulgi de migdale

Pentru cremă

- 250 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr

Cum se prepară

Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută, porivit retetepractice.ro. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează. Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale.

Se toarnă jumătăţa de aluat în tavă de copt, se aşază merele tăiate feliuţe sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.

Vezi și:  Cum faci amandine. Cea mai ușoară rețetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel