Data publicării:

Sălaj: Marcaje la trecerile de pietoni din Zalău privind pericolul utilizării telefonului şi a căştilor

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Angajaţii Serviciului de Administrare a Domeniului Public din Zalău au realizat, la mai multe treceri de pietoni din municipiu, marcaje privind pericolul utilizării de către pietoni şi biciclişti, în timpul traversării străzii, a telefonului mobil şi a căştilor.

Până în prezent au fost marcate 8 treceri de pietoni, municipalitatea precizând, într-o postare pe Facebook, că acţiunea va fi continuată şi în alte zone, în scopul creşterii siguranţei pietonilor, scrie Agerpres.

"Măsurile privind siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea administraţiei locale în toate proiectele demarate. Prin intermediul acestor marcaje dorim să atragem atenţia asupra pericolelor la care se expun pietonii utilizând telefonul şi căştile pe trecerea de pietoni. În perioada următoare avem în vedere evidenţierea trecerilor de pietoni prin marcaje 3D, măsură necesară pentru protejarea participanţilor la trafic", a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Potrivit datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Sălaj, în primele nouă luni din 2019 pietonii au provocat 15 accidente de circulaţie, soldate cu patru morţi şi 11 răniţi grav.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel