Sagrada Familia, afectată de pandemie. Data finalizării a fost decalată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Construcția Sagrada Familia a fost decalată
Pixabay / Construcția Sagrada Familia a fost decalată
Data finalizării catedralei simbol din Spania a fost decalată, directorul susținând că termenul ar putea ajunge și la 2040. 

Pandemia a lăsat în urmă lucrările la catedrala simbol a Spaniei, Sagrada Familia. Dacă în trecut mii de turiști se adunau în fața impresionantei construcții pentru a admira complexitatea și grandoarea ei, în prezent esplanada din față este mai mult goală, iar magazinul de suveniruri rareori mai primește vizitatori. Comisia care se ocupă de finalizarea construcției proiectată de Antoni Gaudi speră că situația se va schimba în curând. 

Se va redeschide pentru vizitatori pe 29 mai, la 7 luni de la închiderea din octombrie, programul de vizite rămânând strict pentru diminețile zilelor de weekend, informează Reuters. Înainte de pandemie, Spania era a doua cea mai vizitată țară din lume. 

Sagada Familia a fost introdusă în Patrimoniul UNESCO și este un punct vizitat de mulți pasionați de călătorii care ajung în Peninsula Iberică. Industria turismului, puternic lovită de pandemie a avut efecte nefericite și asupra numărului de vizitatori din Spania, dar și asupra încasărilor de la emblematica catedrală. Banii plătiți de vizitatori erau principala sursă de venit pentru completarea construcției. În prezent, lucrările au fost întrerupte de mai bine de 9 luni. 

Termen nou necunoscut

„Estimasem că vom finaliza lucrările de construcție în 2026. Din păcate, acest lucru nu va mai fi posibil. Ar putea fi în 2030, 2035, 2040. Aș minți dacă aș spune o dată exactă”, a declarat pentru Reuters Xavier Martinez, director Sagrada Familia. Antoni Gaudi a muncit la catedrală începând din 1883 și până la moartea sa din 1926. 

Martinez a adăugat faptul că va fi necesar timp pentru a recupera pierderile din timpul pandemiei este nevoie de timp, iar finalizarea construcției nu va ajunge curând la ritmul pe care îl avea înainte de pandemie. 

Sagrada Familia s-a închis inițial în martie 2020, atunci când primul val al pandemiei a lovit. Decizia s-a aplicat şi Casei-muzeu Gaudí din Parcul Güell. Potrivit declaraţiei citate în 2020, în catedrală - una dintre principalele atracţii ale oraşului - oficierea slujbelor nu a fost suspendată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel