Data actualizării:
Data publicării:

Săgeți în Coaliție, dar alianța rezistă. Cum răspunde PNL acuzelor de „lăcomie politică” după ce a lăsat UDMR cu ochii în soare

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
După ce UDMR a fost lăsată cu ochii în soare la împărțirea funcțiilor la ANRE, Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a lansat un atac la PNL pe care l-a acuzat de „lăcomie” politică.

În cadrul unui interviu acordat Prima TV, liderul UDMR a fost întrebat despre ceea ce s-a întâmplat la ANRE. Acesta a acuzat PNL de lăcomie. Întrebat dacă există vreo posibilitate ca Coaliția să se rupă, liderul UDMR a exclus din start un asemenea sceanariu: UDMR rămâne la guvernare. 

Replica PNL a venit azi, prin Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Într-o intervenție la Antena 3 CNN, liderul PNL a fost rugat să comenteze acuzele de „lăcomie politică” aduse liberalilor de partenerii lor de coaliție, cei din UDMR.

„Nu știu în ce context domnul Kelemen Hunor a făcut comentarii despre PNL. Știm că UDMR are două ministere importante pentru România, cel al Dezvoltării și al Mediului. Noi îi tratăm ca pe niște parteneri serioși în această Coaliție în care trebuie să ducem România mai departe. Nu înțeleg în ce context a comentat domnul Kelemen Hunor despre PNL”, a precizat Emil Dumitru.

Acesta a mai adăugat că nu s-a pus în discuție ieșirea UDMR de la Guvernare după scandalul din jurul ANRE.

„Nu s-a pus în discuție în Coaliție acest subiect. De fiecare dată i-am tratat cu respect pe partenerii de la UDMR. Credem că împreună putem să construim mai departe, iar afirmații de genul făcute mai devreme de domnul Hunor, cred că nu-și au locul dacă vrem cu adevărat ca România să se transforme și să fie o țară europeană”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel