Săgeţi de foc la adresa preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu. Susanu, comisar-şef: A făcut comisii cu apropiaţii lui şi influenţează comisarii în funcţie de interesele personale
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sorin Susanu, comisar-şef ANPC face acuzaţii grave la adresa preşedintelui instituţiei, Horia Constantinescu / Foto: Facebook
Sorin Susanu, comisar-şef ANPC face acuzaţii grave la adresa preşedintelui instituţiei, Horia Constantinescu / Foto: Facebook
Comisarul-şef ANPC, Sorin Susanu, a lansat o ploaie de acuzaţii peste numele preşedintelui instituţiei, Horia Constantinescu, despre care spune că a comis mai multe abuzuri din "funcţia politică" pe care o are.

Invitat în emisiunea lui Val Vâlcu, Sorin Susanu, comisar-şef ANPC, a venit cu declaraţii neaşteptate din culisele ANPC, mai cu seamă - acuzaţii la adresa lui Horia Constantinescu, preşedintele instituţiei. La întrebarea firească a moderatorului - "Cine îi controlează pe controlori?", Susanu s-a dezlănţuit: "Aşa cum este structura instituţiei noastre, lucrurile stau în felul următor: preşedintele, cei doi vicepreşedinţi şi secretarul general sunt funcţii politice, adică aceste persoane sunt numite politic. Astăzi, când noi vorbim, din punctul meu de vedere, preşedintele actual este o persoană care intervine în actul de control, încearcă să influenţeze într-o direcţie sau alta comisarii, în funcţie de interese personale sau de altă natură, lucru care aduce grave prejudicii instituţiei. Horia Constantinescu, actualul preşedinte ANPC, comite o formă abuzivă de conducere a acestei instituţii, prin diferite forme. A modificat toate procedurile de control, de reclamaţii, a modificat ROF-ul (Regulament de Organizare şi Funcţionare), fişele de post etc. Pentru ca toate acestea să fie modificate, ar fi trebuit să existe o comisie formată din persoane de conduecere din cadrul instituţiei, nu aşa cum s-a întâmplat în cazul de faţă. Modificările au fost făcute de persoane de execuţie apropiate dumnealui. Practic, a existat o formă de comisie, dar cine s-a opus nu a mai făcut parte din ea. Lucrurile devin şi mai grave când ai o expertiză, aşa cum are dumnealui şi foloseşti acea expertiză în alt sens decât cel în care trebuie. Ce vreau să spun e că toată această schimbare a ierarhiilor şi a procedurilor face ca lucrurile să se modifice în rău."

Acuzele la adresa conducerii au continuat pe parcursul a câteva minute bune. Susanu  a explicat: "Secretarul general şi preşedintele actual provin amândoi din funcţia de comisar şef adjunct (şi vor reveni pe acele funcţii după ce nu vor mai avea numirea politică), au transmis toată puterea şi toate atribuţiile către comisarii şefi adjuncţi şi au luat toate atribuţiile comisarilor şefi, pentru că ei întotdeauna s-au aflat într-o relaţie tensionată cu aceşti comisari şefi regionali şi au dorit să nu mai dea socoteală."

Contactat de redactorii DCNews pentru o reacţie oficială, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, nu a dorit să comenteze şi a refuzat să ia poziţie vis-a-vis de afirmaţiile comisarului-şef Sorin Susanu.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) intensifică, în această perioadă supravegherea pieței, în ceea ce privește comercializarea produselor preferate de români, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, ca parte a tematicii de control, la nivelul întregii țări, initiate de președintele ANPC, Horia Constantinescu, și coordonate de directorul general, Paul Anghel, s-au derulat până acum acțiuni de verificare a modului în care sunt comercializate produsele-vedetă ale acestui moment: ouăle. 

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel