Să RENUNȚE România la certificatul verde? SONDAJ cu peste 80.000 de răspunsuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mai multe state europene se îndreaptă spre sfârșitul pandemiei de coronavirus. Lumea învață ușor, ușor să trăiască cu virusul, ca o normalitate. 

Deși viața nu va reveni vreodată complet la normalitatea de dinainte de pandemie, restricțiile se ridică una câte una. Certificatul verde rezistă însă, mai ales la granițe. În interiorul comunității europene, certificatul verde este condiționat de doza booster la 270 de zile de la rapel. Cei care au făcut vaccinul în urmă cu mai mult de 9 luni și care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, vor avea nevoie de test PCR la granițele din UE. Pe plan național, însă, deciziile guvernelor sunt orientate spre relaxare. Deși vorbim despre zeci de mii, chiar sute de mii de infectări pe zi, presiunea pe spitale nu ar fi semnificativă. Există, dar nu prăbușește sistemul medical. În acest context, în care varianta Omicron nu ar duce la îmbolnăviri grave, pentru că, spun unele studii, nu ar ajunge în plămâni, guvernele europene - și nu numai - iau măsuri de relaxare. Pentru societate, dar și pentru economie, reprezintă o gură de aer. 

Startul renunțării la restricții a fost dat de Marea Britanie, care, deși nu mai este în UE, pare că dă ”trendul” în ceea ce privește evoluția pandemiei. Ultimul stat care a anunțat renunțarea totală la restricții a fost Suedia. Joi, guvernul suedez a anunțat că, din 9 februarie, va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate şi a unui pericol mai mic reprezentat de varianta Omicron. Suedia doar continuă și lasă deschisă lista statelor care decid relaxarea. ”A venit vremea să deschidem Suedia din nou.” a declarat şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson, conform Agerpres. 

Și România a început ridicarea restricțiilor.

Citește aici: Starea de alertă, prelungită. Cum se va putea intra în mall FĂRĂ certificat verde

Citește și:Schimbări despre carantină. Lista țărilor cu risc, ELIMINATĂ. MODIFICĂRILE anunțate de Arafat

”Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie.” spunea, în această săptămână, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

În acest context, DCNews.ro a realizat un sondaj, prin intermediul platformei online, la care au răspuns toți cei care au dorit să bifeze o variantă la întrebarea ”Să renunțe și România la certificatul verde?”. ”Da” au răspuns 52.183 de persoane, reprezentând un procent de 62,1%. ”Nu” au răspuns 31.898 de persoane, ei reprezentând 37,9% din totalul răspunsurilor. 

Vezi aici SONDAJUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel