Să ne îmbrăcăm din nou elegant? Cum a scos pandemia rochiile și costumele de la naftalină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Reîntoarcerea modei după pandemie
Pixabay / Reîntoarcerea modei după pandemie
În ciuda evenimentelor sociale oarecum absente din cauza pandemiei, lumea modei se pregătește de întoarcerea rochiilor elegante și a costumului în ținutele de zi cu zi. 

Pandemia a fost ca o vacanță de la ținutele de birou și așteptările societății în ceea ce privește aparența unei persoane care iese din casă. Însă pe măsură ce oamenii au rămas acasă pentru mult mai mult decât se aștepta oricine la începutul pandemiei, o ținută pusă la punct sau chiar elegantă nu a mai reprezentat o necesitate, ci o nevoie, care să facă trimitere la normalitatea din trecut. Motivele pentru a îmbrăca o ținută de oraș au devenit unele diferite, fie că ar fi fost vorba de un apel video cu prietenii, o ședință pe Zoom sau pur și simplu o seară plăcută petrecută, desigur, acasă. Sentimentul aproape cathartic, de a scoate din garderobă o ținută ce n-a mai fost purtată din timpurile pre-pandemice, reprezintă chiar și un act al speranței pentru revenirea la normalitate, scrie Veranda Mag

Un nou sezon, o nouă modă

În aparențe, designerii de modă speră la fel de mult la o reîntoarcere, însă nu neapărat la normalitate, ci în timpuri când era perfect normal ca în timpul zilei o persoană să fie îmbrăcată cu blănuri sau să poarte bijuterii. Sentimentul oferit de noile colecții este asemenea unei refulări și chiar un protest la adresa pijamalelor și a costumațiilor de casă purtate pentru mai mult de un an de zile. Sacouri, paiete, franjuri și blănuri, toate tendințele pentru a doua jumătate a anului sunt opusul pijamalelor reconfortante. 

Înainte le-au luat-o influencerii de modă de pe rețelele de socializare, care în extravaganța de a merge la supermarket în pandemie, au îmbrăcat rochii de bal, asortate cu bijuterii strălucitoare. Exemplul a fost urmat, desigur, de diferite persoane, care au asortat măștile și vizierele cu rochiile cele mai bune. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Stylist & Costume Designer (@zahavi_and_schwartz)

Metamorfoze

„Ies din coconul meu de haine de casă, asemenea unei omizi și vin în fața publicului asemenea unui fluture”, declara Lauren Santo Domingo, fondatoarea site-ului de modă Moda Operandi. „Acum orice devine o ocazie. Dacă am musafiri vreau să șterg orice urmă de carantină de pe mine. Las la o parte jocurile de masă și rețetele de aluat și mă îmbrac în cel mai strălucitor caftan, iar pe masă pun tacâmuri de argint”, a mai adăugat aceasta. 

Ideea de a celebra micile momente este un rezultat al ultimului an de izolare, angoase și anxietate. Cu toate că momentele grele ale pandemiei vor rămâne cu siguranță o amintire, devine din ce în ce mai important modul în care alegem să ne petrecem timpul cu familia și prietenii, inclusiv felul în care ne prezentăm în cadrul unei simple adunări sau a unei petreceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel