S-au stabilit principalii favoriți în turneele de tenis de la JO 2024. Când au loc tragerile la sorți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Au fost stabiliți favoriții în turneele de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 27 iulie - 4 august. România are patru sportive, iar cele două perechi de dublu au făcut istorie în competițiile pe echipe din cadrul Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup).

Ne apropriem cu pași repezi de Jocurile Olimpice de la Paris, iar turneul olimpic de tenis se va desfășura, în premieră, după 32 de ani, pe zgură, fiind găzduit de Complexul de la Roland Garros.

De la ediția din 1992 de la Barcelona, singura care a avut loc pe o altă suprafață decât hard a fost cea din 2012, de la Londra, care a avut loc pe iarbă și unde campion olimpic la masculin a fost britanicul Andy Murray.

Ediția din acest an îi va aduce ultima oară pe același tablou olimpic pe trei dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului mondial: Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray.

Potrivit lui Jose Margado, principalul favorit pe tabloul masculin este actualul lider mondial, italianul Jannik Sinner, semifinalist la Roland Garros, iar ”podiumul” fiind completat de Novak Djokovic, deținătorul a 24 de trofee de Grand Slam, singurul care îi lipsește din palmares fiind cel olimpic, și Carlos Alcaraz, campionul en-titre de la Roland Garros și Wimbledon.

Ceilalți favoriți pe tabloul masculin sunt: Alexander Zverev (Germania), Daniil Medvedev (Rusia), Alex De Minaur (Australia), Hubert Hurkacz (Polonia), Casper Ruud (Norvegia), Taylor Fritz (Norvegia), Stefanos Tsitsipas (Grecia), Tommy Paul (SUA), Ugo Humbert (Franța), Holger Rune (Danemarca), Lorenzo Musetti (Italia), Sebastián Báez (Argentina) și Felix Auger-Aliassime (Canada).

FOTO: captură platforma X

Deși nu se află pe lista favoriților, ibericul Rafael Nadal, care deține 14 titluri pe zgura pariziană, din cele 60 pe această suprafață, evoluția din vreme poate să încă să dea emoții adversarilor.

Iga Swiatek, favorită și la JO 

Poloneza Iga Swiatek este principala favorită și pentru turneul olimpic, liderul mondial fiind campioana en-titre de la Roland Garros, după o finaă câștigată în fața italiencei Jasmine Paolini.

Potrivit sursei menționate, celelalte favorite pe tabloul feminin sunt: Coco Gauff (SUA), Elena Rîbakina (Kazahstan), Jasmine Paolini (Italia), Jessica Pegula (SUA), Zheng Qinwen (China), Maria Sakkari (Grecia), Danielle Collins (SUA), Barbora Krejcikova (Cehia), Jelena Ostapenko (Letonia), Emma Navarro (SUA), Marketa Vondrousova (Cehia), Marta Kostyuk (Ucraina), Donna Vekic (Croația), Beatriz Haddad Maia (Brazilia) și Diana Shnaider (Rusia).

FOTO: captură platforma X

Patru pentru România

România va fi reprezentată de patru jucătoare, trei dintre acestea evoluând atât pe tabloul de simplu, cât și pe cel de dublu, Ana Bogdan (31 de ani), Jaqueline Cristian (26 de ani) și Irina Begu (31 de ani), respectiv Monica Niculescu (36 de ani), doar în proba de dublu, unde va face pereche cu Irina Begu, cele două având un istoric împreună, în competițiile pe echipe.

Monica Niculescu este jucătoarea cu cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor reconstitui perechea de la cea mai recentă ediția a competiției pe echipe, unde au adus cele trei puncte în confruntarea cu Ucraina și calificarea în turneul final care va avea loc în noiembrie, la Malaga (Spania), iar adversară îi va fi echipa Japoniei.

Tragerea la sorți pentru toate cele cinci probe ale turneului de tenis de la JO 2024 va avea loc joi, 25 iulie, iar competiția se va desfășura în perioada 27 iulie - 4 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel