S-ar fi găsit ”bufnița de aur”! Cea mai lungă vânătoare de comori din lume pare să se fi sfârșit
După 31 de ani, ”bufnița de aur” ar fi fost găsită.
Cea mai lungă vânătoare de comori din lume pare să fi ajuns la final, după ce în Franța s-a anunțat că o statuetă îngropată a unei bufnițe a fost în sfârșit dezgropată - după 31 de ani.
„Confirmăm că replica bufniței de aur a fost dezgropată noaptea trecută și că, simultan, a fost trimisă o soluție pe sistemul de verificare online. Prin urmare, acum este inutil să călătoriți pentru a săpa în orice loc în care credeți că ar putea fi situată ascunzătoarea”, se arată într-un mesaj publicat joi dimineață pe linia de comunicare oficială a vânătorii.
Mesajul a fost postat de Michel Becker, care a ilustrat cartea originală Chouette d'Or (bufnița de aur) și a sculptat statueta îngropată în 1993.
Nu au fost puse la dispoziție informații suplimentare cu privire la sit sau la descoperitor, iar Becker nu a putut fi contactat telefonic.
Zeci de mii de persoane au luat parte la căutări, care au dat naștere unei uriașe literaturi secundare în cărți, broșuri și site-uri de internet.
Puzzle-uri complicate
Cu toții au urmărit 11 puzzle-uri complicate prezentate în prima carte a creatorului său, Max Valentin. Când acesta a murit în 2009, Becker a preluat operațiunea.
Indiciile complexe trebuiau să conducă la un punct precis undeva în Franța, unde o replică din bronz a adevăratei bufnițe de aur urma să fie găsită sub pământ. Câștigătorul ar fi primit prețiosul original din aur.
Într-un documentar despre vânătoarea de comori realizat de postul francez de televiziune Canal+ s-a precizat la începutul acestui an că valoarea bufniței este estimată la 150.000 de euro.
Lumea ”chouetteurs” - așa cum sunt numiți vânătorii de comori - a fost în tumult joi dimineață, pe măsură ce vestea descoperirii raportate s-a răspândit.
„În sfârșit - eliberat!”, se putea citi într-o postare pe linia de comunicare a vânătorii de pe aplicația Discord.
„Nu credeam că voi mai trăi să văd această zi. E ca în Covid. Atât de bine când se termină”, a scris altă persoană.
„Curios, sunt ușurat. Sunt disperat să aflu acum soluțiile pentru a vedea dacă am fost pe calea cea bună”, comentează un alt utilizator.
Soluția se afla într-un plic sigilat
Unii vânători au rămas sceptici, temându-se că ascunzătoarea ar fi putut fi descoperită cu un detector de metale. Conform regulamentului, descoperitorul trebuie să demonstreze că a rezolvat corect enigmele și că nu a dat întâmplător peste bufniță.
Vânătoarea a fost împotmolită în dispute juridice timp de câțiva ani după moartea lui Valentin, și nu toți vânătorii de bufnițe au acceptat moștenirea rolului central de către Becker.
Becker însuși nu avea inițial cunoștință de situația bufniței îngropate. Soluția se afla într-un plic sigilat în posesia familiei lui Valentin.
Însă, după ce dificultățile juridice au fost rezolvate, Becker a citit soluția și s-a deplasat la fața locului pentru a verifica dacă bufnița se afla încă acolo.
În ultimii ani, el a oferit mai multe indicii comunității, stârnind interesul unei noi generații de ”chouetteurs”, conform BBC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News