S-a redeschis Tour Eiffel
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Celebrul obiectiv turistic din capitala Franței a fost închis pentru o zi și jumătate, din cauza unei greve a angajaților responsabili cu securitatea.

Turnul Eiffel, un adevărat simbol al Parisului, a fost redeschis. Faimoasa construcție pe schelet de oțel nu a primit vizitatori timp de o zi și jumătate, din cauza unei greve  angajaților care răspund de securitate, după cum notează Agerpres. Turnul Eiffel a fost construit între 1887 și 1889 și a fost inagurat cu ocazia Expoziției Mondiale care a avut loc în acel an. De atunci a devenit extrem de cunoscut și este considerat c o emblemă a capitalei Franței.

[citeste si]

Peste 6 milioane de vizitatori anual

Tour Eiffel este un obiectiv turistic de prim rang.  În fiecare an, aproaximativ șase milioane de omeni urcă în uriașa construcție din Paris/ Turnul Eiffel este construit din bucăți de metal pe care scrie ”Made in Resita” și măsoară 324 metri și are o masă totală de 10.100 tone. A fost construit sub comanda inginerului elvețian Gustve Eiffel, care, inițial, nu a fost atras de idee. În cele din urmă, i-a plăcut, a cumpărat brevetul și așa a apărut turnul care îi poartă numele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel