S-a luat curentul? Cum protejezi alimentele din frigider
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Atunci când se întrerupe curentul, e bine să puteţi proteja alimentele din frigider pentru o perioadă cât mai lungă de timp.     

Ţineţi uşa frigiderului închisă 

Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), într-o întrerupere de curent, un frigider închis își va păstra temperatura până la patru ore, iar un congelator închis își va menține temperatura timp de 24 de ore dacă este pe jumătate plin și 48 de ore dacă este plin în totalitate. 

Mutaţi alimente din frigider în congelator

Dacă există posibilitatea unei întreruperi de energie electrică, FDA sugerează și transferul unei părți din alimentația frigorifică la congelator pentru a o menține la o temperatură sigură pentru o perioadă mai lungă de timp.

Alimentele precum laptele, carnea și altele de care nu aveți nevoie imediat pot fi transferate la congelator.

Păstraţi gheaţa în congelator, inclusiv în sticle de apă 

Pungile de gheață păstrate în congelator vă ajuta să-i mențineți temperatura și să le utilizați mai târziu dacă trebuie să vă transferați mâncarea. USDA recomandă și păstrarea sticlelor de apă în congelator. Acest lucru nu numai că va ajuta la menținerea alimentelor înghețate mai mult timp, dar veți avea, de asemenea, o sursă de apă potabilă proaspătă în cazul în care alimentarea cu apă va fi contaminată, scrie digi-life.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel