S-a luat cea mai ABERANTĂ măsură pentru TOȚI românii în războiul cu noul coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
S-a luat cea mai aberantă măsură pentru toți românii în războiul cu noul coronavirus.

Este perioada sărbătorilor și toată lumea se înghesuie în magazine. Oamenii se înghesuiau și înainte de pandemie, se înghesuie și acum, dar acum mai mult ca niciodată. De ce? Pentru că sunt obligați să se calce în picioare și să fie la casele de marcat până în ora 21.00 când se închide supermarketul, că așa au vrut autoritățile din țara noastră.

Și cum mulți lucrează până la 18.00-19.00-20.00, sunt nevoiți să meargă la magazin după aceste ore. Pleacă de acasă la 19.00, merg cu mașina vreo jumătate de oră până la un supermarket pentru că traficul din București este groaznic, încă nu s-a apucat Nicușor Dan de rezolvat treaba asta, așa cum promitea, și ajung în supermarket pe la 19.30-20.00. Cine a fost la cumpărături în intervalul 19.00 - 21.00, cu siguranță a avut senzația că absolut toată România e acolo. Și pe bună dreptate. Când să-și facă oamenii cumpărăturile? Ca să aibă bani să meargă economia, românii trebuie să muncească. Și fix ce? Le mai rămâne la dispoziție o oră-două pentru supermarket.

În loc să prelungească programul magazinelor, conducătorii noștri au decis să-l scurteze... S-a spus că una dintre motivațiile acestei măsuri este că adolescenții și tinerii sunt răspândaci de virus. Și vezi Doamne, dacă închizi magazinele la 21.00 și nu-i mai lași să iasă din casă după 23.00, gata, le-ai dat fatala. Nu mai fac tinerii petreceri. Da, da, fix, așa.

Dar decidenții noștri au ochelari de cal și nu văd dincolo de măsurile lor aberante. Am fost aseară, regulamentar, la supermarket. La ora 21.00 eram frumos la casa de marcat. În fața mea era cântăreața Jo. Luase niște băutură, tort și lumânări. Apoi am văzut-o pe Instagram, la o petrecere, în casa cuiva, desigur după ora 23.00. Dar în mintea autorităților, dacă au pus măsura cu: închidem supermarketul la 21.00, iar la 23.00 nu mai ieșiți din casă, gata! Ai ucis virusul.

Decidenții noștri pare că nu au mai petrecut demult. Poate ar trebui să o facă. Or fi obosit de ce bine ne-au condus în pandemie și ar vedea și ei că poți lua vin și bere la ora 21.00, apoi să mergi cu prietenii la cineva acasă și să stai acolo până dimineață. Totul legal respectând măsurile lor... 

Și revenind la decizia imbecilă cu ora 21.00. Pățea cineva ceva dacă, acum, măcar de sărbători, supermarketurile erau lăsate să-și prelungească programul? E pandemie, iar noi ne suflăm în ceafă unul altuia ba la casa de marcat, ba la raftul de ciocolată, ba la raionul de legume. Că n-avem de ales.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel