S-a lansat procedura pentru realizarea Inelului 2 de centură al municipiului Târgoviște
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a făcut primul pas pentru realizarea Inelului 2 de centură al municipiului Târgoviște.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi, 16 aprilie 2021, lansarea studiului de prefezabilitate pentru Inelul 2 de centură – drum de legătură care va spori accesibilitatea în zona urbană a municipiului Târgoviște.
La acest eveniment au fost prezenți: vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, primarii comunelor Ulmi, Șotânga, Dragomirești, Aninoasa și Doicești, parlamentarii dâmbovițeni – Carmen Holban, Titus Corlățean, Ioan Vulpescu, Marian Țachianu și  Radu Popa, consilierul județean, Ionuț Săvoiu. 
Inelul 2 de centură (varianta ocolitoare) va diminua semnificativ atât traficul în comunele Aninoasa, Șotânga, municipiul Târgoviște, Dragomirești și Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești, transmite Gazeta Dâmboviţei.

Lungimea totală a traseului este de 15,28 km

Se vor realiza 4 benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3m lățime. Ca și suprafață a drumului, inclusiv bretele, aceasta este de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.
Inelul de centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Asistăm astăzi la un moment cu adevărat istoric și la o premieră în același timp pentru județul Dâmbovița. Așa cum am promis încă din prima zi de mandat, inelul de centură al municipiului Târgoviște va deveni realitate, iar astăzi am bucuria să vă prezint studiul de prefezabilitate al drumului de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a municipiului Târgoviște". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel