S-a lansat GPT-4. Este descris ca fiind mai puțin părtinitor decât predecesorul său / A fost testat cu imaginea unei veverițe
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Cea mai recentă versiune de la Open AI poate citi imagini și îmbunătățește multe dintre problemele raportate de utilizatori la recenta versiune.

Laboratorul de cercetare a inteligenței artificiale OpenAI a lansat GPT-4, cea mai recentă versiune a sistemului AI revoluționar care alimentează ChatGPT, despre care spune că este mai creativ, are o probabilitate mai mică să inventeze fapte și este mai puțin părtinitor decât predecesorul său, conform The Guardian.

Numindu-l „modelul nostru cel mai capabil și aliniat de până acum”, cofondatorul OpenAI, Sam Altman, a spus că noul sistem este un model „multimodal”, ceea ce înseamnă că poate accepta imagini, precum și text ca intrări, permițând utilizatorilor să pună întrebări despre imagini. Noua versiune poate gestiona intrări masive de text și poate oferi informații și acționa asupra a mai mult de 20.000 de cuvinte simultan.

Noul model este disponibil astăzi pentru utilizatorii ChatGPT Plus, versiunea plătită a chatbot-ului ChatGPT.

OpenAI a lucrat și cu parteneri comerciali pentru a oferi servicii bazate pe GPT-4. Un nou nivel de abonament al aplicației de învățare a limbilor străine Duolingo, Duolingo Max, va oferi acum utilizatorilor vorbitori de limbă engleză conversații bazate pe inteligență artificială în franceză sau spaniolă și poate folosi GPT-4 pentru a explica greșelile pe care le-au făcut cursanții de limbi străine. La celălalt capăt al spectrului, compania de procesare a plăților Stripe folosește GPT-4 pentru a răspunde întrebărilor de asistență ale utilizatorilor corporativi și pentru a ajuta la semnalarea potențialilor escroci pe forumurile de asistență ale companiei.

„Inteligenta artificiala a fost întotdeauna o parte importanta a strategiei noastre. L-am folosit pentru a personaliza lecțiile și pentru a rula teste de engleză Duolingo”, a declarat Edwin Bodge, managerul principal de produs al Duolingo.

CITEȘTE ȘI     -      Google a prezentat noile instrumentele de inteligență artificială. Demonstrație de forță în fața ChatGPT / video

GPT-4 știe să citească imagini

În timpul unei demonstrații a GPT-4 de marți, președintele și co-fondatorul Open AI, Greg Brockman, a oferit utilizatorilor, de asemenea, o scurtă privire asupra capacităților de recunoaștere a imaginii ale celei mai noi versiuni a sistemului, care nu este încă disponibilă public și este testată doar de către o companie numită Be My Eyes. Funcția va permite lui GPT-4 să analizeze și să răspundă la imaginile care sunt trimise și să răspundă la întrebări sau să efectueze sarcini în legătură cu acele imagini.

„GPT-4 nu este doar un model de limbaj, ci este și un model de viziune”, a spus Brockman, adăugând că „poate accepta în mod flexibil intrări care intercalează imagini și text în mod arbitrar, un fel ca un document.”

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Atenție, programatori. ChatGPT a scris cod Python și a creat singur o interfață grafică pentru DC Media Group / foto

Sistemul a fost testat cu imaginea unei veverițe

La un moment dat în demonstrație, GPT-4 a fost rugat să descrie de ce o imagine a unei veverițe cu o cameră foto era amuzantă. Pentru că „nu ne așteptăm ca veverița să folosească o cameră sau să se comporte ca un om”, a replicat GPT-4.

La un alt moment, Brockman a trimis GPT-4 o fotografie a unei schițe rudimentare, desenate manual a unui site web, iar sistemul a creat o imagine funcțională a siteului bazată pe desen.

OpenAI susține că GPT-4 remediază sau îmbunătățește multe dintre criticile pe care utilizatorii le-au avut cu versiunea anterioară a sistemului său. GPT-4 este antrenat pe cantități mari de date și încearcă să ofere răspunsuri la propoziții și întrebări care sunt statistic similare cu cele care există deja în lumea reală. Dar asta poate însemna că inventează informații atunci când nu cunoaște răspunsul exact – o problemă cunoscută sub denumirea de „halucinație” – sau că oferă răspunsuri supărătoare sau abuzive atunci când i se oferă sugestii greșite.

Bazându-se pe conversațiile pe care utilizatorii le-au avut cu ChatGPT, OpenAI spune că a reușit să îmbunătățească – dar nu să elimine – acele deficiențe în GPT-4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel