S-a lansat asigurarea pentru animalele de companie
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
Animale companie
Animale companie

Asigurare facultativă de accidente și pentru răspunderea proprietarilor și deținătorilor temporari, acestea sunt cele două opțiuni pe care le au cei care doresc să își asigure animalul de companie. Serviciul a fost lansat de Astra Asigurări. 

Limita maximă a răspunderii pentru fiecare eveniment este de 5.000 de euro, iar cea corespunzătoare limitei pentru întreaga perioadă asigurată este de 25.000 de euro. Primele de asigurare încep de la 30 de euro/an, în funcţie de vârsta şi sănătatea animalului de companie, de riscurile asigurate şi de condiţiile de adăpost (în interiorul locuinţei, adăpost în ţarc, în afara localităţii, adăpost în grajd pentru cabaline), potrivit Agerpres.

Ce riscuri acoperă

Sunt acoperite riscuri precum spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident, tratamentele în clinici veterinare, vătămarea sau decesul cauzate direct cât şi ca urmare a distrugerii adăpostului, accidente rutiere, dar şi avarii/pierderi la bunuri, culturi, plante dentrologice sau de apartament aparţinând terţilor, cheltuieli adiacente pentru evaluarea şi dimensionarea prejudiciilor, cheltuieli de judecată la care este obligat asiguratul în procesul civil, daunele materiale. Potrivit companiei, se pot asigura şi puii animalelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel