Data publicării:

S-a întâmplat pe 11 octombrie. Ridicarea embargoului asupra armelor impus Libiei

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Care au fost cele mai importante evenimente întâmplate în ziua de 11 octombrie de-a lungul vremii.

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 11 octombrie:

1899 - Începutul celui de-al doilea război al burilor, un conflict desfășurat între 11 octombrie 1899 și 31 mai 1902 între Imperiul Britanic și burii neerlandofoni din cele două republici independente: Republica Sud-Africană și Statul Liber Orange

1961 - Leonard ”Chico” Marx, membrul care cânta la pian al faimoasei trupe de comedie Marx Brothers, a murit la vârsta de 70 de ani.

1963 - Cântăreața franceză și starul de cabaret Edith Piaf a murit la vârsta de 47 de ani. Era cunoscută pentru cântecele sale iconice, inclusiv ”La Vie en Rose”.

1982 - Nava Mary Rose, care a fost cândva nava-amiral a lui Henric al VIII-lea, a fost ridicată cu succes din apele de lângă sudul Angliei. Epava navei este acum expusă într-un muzeu din Portsmouth.

1998 - Ian Paisley, un politician important din Irlanda de Nord și lider religios protestant, l-a denunțat pe Papa Ioan Paul al II-lea în Parlamentul European, reflectând tensiunile religioase și politice în curs în Irlanda de Nord.

2002 - O explozie a distrus un centru comercial în Vantaa, Finlanda, provocând moartea tragică a cinci persoane.

2004 - Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au fost de acord să ridice embargoul asupra armelor impus Libiei de 18 ani, recunoscând angajamentul țării de a renunța la armele de distrugere în masă.

2006 - Cory Lidle, aruncătorul de baseball al echipei New York Yankees, a murit când aeronava mică pe care o pilota s-a prăbușit într-un clădire de 52 de etaje din Upper East Side, Manhattan. Avea 34 de ani.

2006 - Benito Martinez Abrogan, o figură importantă a eforturilor guvernului cubanez de a promova o viață sănătoasă pentru cei mai în vârstă cetățeni, a decedat. Se spunea că avea 126 de ani, dar nu exista nicio dovadă definitivă a vârstei sale, deoarece nu avea certificat de naștere.

2007 - Romanciera britanică Doris Lessing a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru întreaga sa operă, care a examinat în mod neînduplecat problemele societății și a inspirat o generație de scriitoare feministe.

2008 - A fost introdus primul serviciu de tren în regiunea Kashmir, marcând un dezvoltare importantă în transportul din această zonă, relatează Reuters.

Citește și: S-a întâmplat în 10 octombrie: Teroare în Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel