Data publicării:

S-a întâmplat în 5 noiembrie: Lecție pentru Biden și Trump. Singurul candidat din istoria SUA care a reușit să învingă doi foști președinți în același scrutin

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Vezi cele mai importante evenimente petrecute la data de 5 noiembrie, în istoria recentă, prezentate de Reuters.

1912 - Democratul Woodrow Wilson a câștigat președinția SUA, devenind singurul om care a învins doi foști președinți - William Howard Taft și Theodore Roosevelt - în aceleași alegeri.

1955 - Pictorul francez Maurice Utrillo a murit; el este cunoscut pentru picturile sale cu străzile Parisului, în special cu cele din Montmartre.

1965 - Prim-ministrul Rhodesiei, Ian Smith, a declarat stare de urgență în pregătirile pentru declarația unilaterală de independență față de Marea Britanie, a statului denumit acum Zimbabwe.

1990 - Meir Kahane, un rabin născut în America care pleda pentru expulzarea tuturor arabilor din Israel, a fost împușcat mortal în New York.

1996 - Prim-ministrul Pakistanului, Benazir Bhutto, a fost demis de președintele țării, care a acuzat guvernul de corupție, nepotism și proastă guvernare.

2002 - Republicanii au recâștigat controlul Senatului în alegerile intermediare din SUA și au păstrat controlul Camerei Reprezentanților, în contextul atacurilor teroriste de la World Trade Center, care au avut loc la 11 septembrie 2001.

2003 - Bobby Hatfield, jumătatea tenor a duo-ului Righteous Brothers, care a lansat piesa "You've Lost That Lovin' Feeling", un succes mondial, a murit. Avea 63 de ani.

2004 - Peru a început un nou proces în cazul fondatorului grupării Shining Path, Abimael Guzman, ale cărui condamnări fuseseră anulate de instanța supremă în 2003, după abrogarea legilor dure împotriva terorismului.

2009 - Un maior din armata SUA a ucis 11 oameni și a rănit alți 31, trăgând cu două pistoale în Fort Hood, Texas.

2013 - Racheta spațială indiană Polar Satellite Launch Vehicle, care transporta orbitoarele pentru Marte, a fost lansată de la Satish Dhawan Space Centre.

2017 - Un atacator a ucis mai mult de douăzeci de persoane în biserica baptistă First Baptist Church din Sutherland, Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel