Data publicării:

S-a întâmplat în 25 octombrie. 52 de ani de la admiterea Chinei în ONU

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @ baronizan2
FOTO: Freepik @ baronizan2
Evenimentele majore care au avut loc pe 25 octombrie în istorie, potrivit Reuters.

Iată câteva dintre evenimentele importante care au avut loc pe 25 octombrie:

1920 - Regele Alexandru al Greciei a murit din cauza otrăvirii cu sânge după ce a fost mușcat de un maimuțoi de companie.

1938 - Forțele japoneze au capturat orașul chinez Hankou.

1971 - Adunarea Generală a ONU a votat pentru admiterea Chinei în Națiunile Unite și pentru excluderea Taiwanului.

1976 - Transkei a devenit prima dintre entitățile teritoriale negre din Africa de Sud care a obținut independența formală.

1999 - Cancelarul german Gerhard Schroeder a deschis o conferință la Bonn cu oficiali din 168 de țări cu scopul de a reduce emisiile de ”gaze cu efect de seră” considerate responsabile pentru încălzirea globală.

1999 - Campionul de golf al U.S. Open, Payne Stewart, a murit atunci când jetul său privat Lear a pierdut presiunea cabinei. Avionul a continuat să zboare până când a rămas fără combustibil, apoi s-a prăbușit.

2000 - Liderul socialist din Coasta de Fildeș, Laurent Gbagbo, a câștigat puterea într-o alegeri, urmată de o revoltă populară care l-a îndepărtat pe liderul militar general Robert Guei.

2002 - Actorul irlandez nominalizat la premiile Oscar, Richard Harris, a murit. S-a făcut cunoscut prin filme precum ”Camelot”, ”This Sporting Life” și ”A Man Called Horse”.

2003 - Mikhail Khodorkovsky, cel mai bogat om din Rusia și șeful gigantului petrolier YUKOS, a fost arestat sub acuzații de fraudă și evaziune fiscală.

2004 - Veteranul DJ britanic John Peel, care a promovat noi tendințe muzicale precum punk, reggae și hip-hop la radio mainstream, a murit la vârsta de 65 de ani.

2005 - Alegătorii din Irak au ratificat o nouă constituție susținută de SUA într-un referendum, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel