S-a întâmplat astăzi - 8 martie. Dispariția misterioasă a Zborului 370 al Malaysia Airlines
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Fiecare zi poartă cu ea amintiri și momente semnificative care au contribuit la modelarea cursului istoriei noastre. 8 martie nu face excepție, aducând cu sine o serie de evenimente marcante care au lăsat amprente adânci în memoria colectivă.

1921 - Asasinarea Prim-ministrului Spaniol Eduardo Dato
În această zi, Prim-ministrul Spaniol Eduardo Dato a fost asasinat de către anarhiști în apropierea locuinței sale din Madrid. Actul tragic a rămas în analele istoriei politice spaniole ca un moment în care violența politică a lovit în vârful guvernului.

1994 - Dezastrul feroviar de la Durban, Africa de Sud
Un tren aglomerat cu călători în mare parte de culoare a deraiat lângă Durban, Africa de Sud, provocând moartea a 64 de persoane și rănirea altor 370. Această tragedie a adus la lumină problemele grave legate de infrastructura feroviară și siguranța călătorilor în țară.

1999 - Trecerea în neființă a legendei baseball-ului Joe DiMaggio
Celebrul jucător de baseball al echipei New York Yankees, Joe DiMaggio, care a fost și scurt căsătorit cu Marilyn Monroe, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Moartea sa a marcat sfârșitul unei ere în istoria sportului american.

2001 - Pinochet, judecat pentru abuzurile împotriva drepturilor omului
Curtea de apel din Chile a decis, cu un vot de 2-1, că fostul dictator Augusto Pinochet putea fi judecat pentru abuzurile împotriva drepturilor omului care au avut loc după lovitura de stat din 1973. Această hotărâre a marcat un pas important în confruntarea cu trecutul întunecat al istoriei chilene.

2005 - Moartea liderului rebel cecen Aslan Maskhadov
Liderul rebel cecen și fostul președinte ales Aslan Maskhadov a fost ucis de trupele ruse în lupta pentru a reprima o lungă rebeliune în regiunea majoritar musulmană a Caucazului. Evenimentul a adus în prim-plan tensiunile persistente din această zonă tumultuoasă.

2007 - Demontarea barierelor din Nicosia
Guvernul cipriot grec a demontat o barieră de beton care împărțea capitala insulei, Nicosia, de decenii întregi. Acest gest a reprezentat o încercare de a promova reconcilierea și a cerut Turciei să răspundă prin retragerea trupelor din zonă.

2011 - Ben Affleck în fața Comitetului pentru Afaceri Externe
Actorul Ben Affleck a participat la o ședință a Comitetului pentru Afaceri Externe a Casei Reprezentanților, dedicată Africii. Prezența sa a adus atenția asupra problemelor globale și a necesității implicării în soluționarea acestora.

2012 - Cafenea exclusiv feminină deschisă în Kabul
Într-un gest menit să promoveze egalitatea de gen, s-a deschis o cafenea exclusiv feminină în Kabul, oferind femeilor un spațiu sigur și propice pentru a se întâlni și a socializa.

2012 - Licitație pentru suveniruri olimpice
O licitație a avut loc pentru suveniruri moderne ale Jocurilor Olimpice, inclusiv o torță din 1948. Această eveniment a adus la lumină valoarea istorică și sentimentală asociată cu Olimpiada și momentele sale memorabile.

2014 - Dispariția misterioasă a Zborului 370 al Malaysia Airlines

Zborul 370 al Malaysia Airlines a fost un zbor comercial internațional care a dispărut misterios pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa între Kuala Lumpur, Malaezia și Beijing, China.

Dispariția avionului MH370 a declanșat una dintre cele mai mari operațiuni de căutare și salvare din istoria aviației, iar până în prezent, epava nu a fost găsită în întregime, generând numeroase teorii și speculații cu privire la cauza dispariției.

În ciuda eforturilor intense de a investiga dispariția avionului și de a oferi răspunsuri familiilor pasagerilor și lumii, misterul zborului MH370 persistă, lăsând o serie de întrebări fără răspuns și alimentând speculațiile privind soarta tragică a aeronavei și a celor aflați la bord.

2017 - Pierderea unei minuni naturale - Azure Window
Furtunile puternice au distrus Azure Window, o arcadă naturală pe insula malteză Gozo. Această formare geologică unică și spectaculoasă a fost redusă la ruine, marcând sfârșitul unei atracții naturale impresionante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel