S-a întâmplat astăzi - 28 martie. Cel mai grav accident nuclear din Statele Unite a avut loc la Three Mile Island, Pennsylvania
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Evenimentele care au marcat data de 28 martie de-a lungul istoriei.

1920 - Vedetele de la Hollywood Douglas Fairbanks și Mary Pickford s-au căsătorit.

1939 - Războiul civil spaniol s-a încheiat odată cu capitularea Madridului în fața forțelor generalului Francisco Franco.

1969 - A murit Dwight Eisenhower, comandant al armatei americane, om de stat republican și președinte între 1953-1961. A fost comandant-șef al armatelor aliate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

1979 - Cel mai grav accident nuclear din Statele Unite a avut loc la Three Mile Island, lângă Harrisburg, Pennsylvania. O topire parțială a unuia dintre reactoare a eliberat gaze radioactive în atmosferă, forțând evacuarea locuitorilor.

1985 - Artistul francez de origine rusă Marc Chagall a murit la 97 de ani; poetul francez Guillaume Apollinaire a inventat cuvântul "suprarealist" pentru a descrie opera lui Chagall.

2002 - A murit Billy Wilder, primul regizor de film care a câștigat trei premii Oscar într-un an - pentru "The Apartment" în 1960. A fost un maestru povestitor specializat în partea întunecată a vieții americane. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără "Double Indemnity", "The Lost Weekend", "Sunset Boulevard", "Stalag 17" și "Some Like It Hot".

2003 - Un incendiu distruge istoricul West Pier din Brighton, construit în 1866.

2004 - Actorul și dramaturgul britanic Peter Ustinov, laureat cu Oscar, unul dintre cei mai iubiți povestitori și imitatori din lume, a murit la vârsta de 82 de ani. A câștigat premii Oscar pentru rolurile sale din filmele "Spartacus" și "Topkapi".

2005 - Aproape 1.000 de persoane și-au pierdut viața în urma unui cutremur cu magnitudinea 8,7 care a lovit insula Nias, în largul vestului Indoneziei.

2007 - Michael Phelps stabilește un nou record mondial de înot în proba masculină de 200 m fluture.

2008 - Prima broască fluorescentă din lume a fost descoperită în Argentina, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel