Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 26 iunie. Carta Națiunilor Unite a fost semnată de 50 de națiuni la San Francisco

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Unsplash.com
Unsplash.com
Urmează câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 26 iunie:

1945 - Carta Națiunilor Unite a fost semnată de 50 de națiuni la San Francisco, creând un succesor al Ligii Națiunilor. Aceasta a devenit efectivă pe 24 octombrie.

1960 - Somalilandul Britanic a devenit independent. Cinci zile mai târziu, s-a unit cu Somalilandul Italian pentru a forma Republica Somali.

1988 - Un Airbus A320 al Air France s-a prăbușit lângă Mulhouse, Franța.

1996 - Liderul gherilelor afgane Gulbuddin Hekmatyar s-a întors la Kabul și a preluat funcția de prim-ministru.

2000 - O echipă internațională de oameni de știință a finalizat o versiune de lucru a genomului uman - toate genele din corpul uman.

2002 - O curte de apel din Bruxelles a respins un proces împotriva liderului israelian Ariel Sharon, hotărând că acesta este imun la investigații privind presupusul său rol în masacrul refugiaților palestinieni din 1982.

2003 - Fostul senator american Strom Thurmond a decedat. El a fost cel mai bătrân și cel mai longeviv senator. Avea 100 de ani.

2006 - Miliardarul american Warren Buffett a donat aproximativ 30,7 miliarde de dolari către Fundația Bill & Melinda Gates, unind astfel cei mai bogați doi oameni din lume într-un efort de a lupta împotriva bolilor, de a reduce sărăcia și de a îmbunătăți educația.

2011 - Poliția a folosit tunuri de apă împotriva fanilor de fotbal la un meci de baraj din Prima Divizie la Buenos Aires.

2014 - Echipa de fotbal a Algeriei sărbătorește intrarea în faza eliminatorie a Cupei Mondiale pentru prima dată.

2017 - Căpitanul Megan Couto din Batalionul 2, Infanteria Ușoară Canadiană Princess Patricia (PPCLI), devine prima femeie ofițer de infanterie care comandă Garda Reginei la Palatul Buckingham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel