Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 20 martie. Atacul cu gaze efectuat de o sectă religioasă din Japonia

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels.com / Japonia
Pexels.com / Japonia
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 20 martie.

1890 - Herbert Bismarck își dă demisia din funcția de Secretar de Stat pentru Afaceri Externe al Germaniei.

1933 - Primul lagăr din Germania a fost deschis la Da*hau, lângă München, la șase săptămâni după ce Hit*er a venit la putere.

1956 - Franța a acordat independență totală Tunisiei.

1964 - Dramaturgul irlandez Brendan Behan, autorul piesei "The Quare Fellow" și al lucrării autobiografice "Borstal Boy", a murit. Membru al Armatei Republicii Irlandeze (IRA), a fost închis de două ori pentru activitate politică.

1995 - Douăsprezece persoane au murit și peste 6.000 au fost rănite într-un atac cu gaze neurotoxice asupra metroului din Tokyo, efectuat de secta religioasă Aum Shinri Kyo.

2001 - Cea mai mare platformă petrolieră offshore din lume s-a scufundat în largul coastei Braziliei în doar câteva minute, la cinci zile după ce exploziile de pe platformă au ucis 11 persoane.

2002 - Fiul preferat al fostului autocrat indonezian Suharto, Tommy, a fost trimis în judecată sub acuzația de a fi fost mintea din spatele asasinării unui judecător. Ulterior, a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

2003 - Statele Unite au început războiul împotriva Irakului lui Saddam Hussein cu atacuri aeriene nocturne asupra Bagdadului, vizând liderii de rang înalt. Ore mai târziu, trupele americane și britanice au început invazia Irakului din Kuwait.

2004 - Regina Juliana a Țărilor de Jos, adesea numită "Regina Poporului" pentru rolul său în recuperarea postbelică a Țărilor de Jos și în supravegherea independenței coloniilor sale, a murit la vârsta de 94 de ani.

2007 - Fostul vicepreședinte al lui Saddam Hussein, Taha Yassin Ramadan, a fost spânzurat pentru crime împotriva umanității în a patra aniversare a invaziei Irakului conduse de SUA.

2009 - Președintele american Barack Obama a trimis Iranului un mesaj video fără precedent, oferind un "nou început" al angajamentului diplomatic după decenii de ostilitate ale SUA față de Republica Islamică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel