S-a întâmplat astăzi - 17 mai. Sute de mii de protestatari umplu Piața Tiananmen în cea mai mare mișcare populară de la Revoluția Culturală
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Următoarele sunt câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 17 mai:

1900 - O mică forță de cavalerie britanică a eliberat în sfârșit garnizoana aflată sub comanda colonelului Robert Baden-Powell la Mafeking (acum Mafikeng) în Africa de Sud după 217 zile de asediu de către coloniștii buri vorbitori de olandeză.

1989 - Sute de mii de protestatari umplu Piața Tiananmen în cea mai mare mișcare populară din China de la Revoluția Culturală din anii 1960.

1997 - Laurent Kabila a declarat că a preluat puterea ca șef de stat în Zair. Forțele sale au preluat controlul capitalei Kinshasa. Kabila a redenumit țara în Republica Democrată Congo.

2000 - Foday Sankoh, liderul rebel în centrul unei crize de ostatici a ONU în Sierra Leone, a fost capturat în capitala Freetown.

2001 - Un avion Yak-40 construit în Rusia, care transporta 30 de persoane, inclusiv ministrul iranian al Transporturilor Rahman Dadman și alți viceminiștri, s-a prăbușit în nordul Iranului, ucigând toate persoanele aflate la bord.

2004 - Massachusetts a devenit primul stat din SUA care a permis căsătoriile între persoane de același sex.

2005 - Un feribot cu aproximativ 200 de persoane la bord s-a scufundat în râul Jamuna din Bangladesh. Doar 50 au supraviețuit.

2006 - Romano Prodi a fost învestit ca prim-ministru al Italiei.

2007 - Coreea de Nord și Coreea de Sud au trimis trenuri peste granița puternic înarmată pentru prima dată de la războiul lor din 1950-1953.

2011 - Primele Campionate Mondiale de Lupte cu Perne au avut loc în New York.

2016 - Cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of the Seas, a ajuns în port pentru voiajul său inaugural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel