S-a întâmplat astăzi - 17 mai. Sute de mii de protestatari umplu Piața Tiananmen în cea mai mare mișcare populară de la Revoluția Culturală
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Următoarele sunt câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 17 mai:

1900 - O mică forță de cavalerie britanică a eliberat în sfârșit garnizoana aflată sub comanda colonelului Robert Baden-Powell la Mafeking (acum Mafikeng) în Africa de Sud după 217 zile de asediu de către coloniștii buri vorbitori de olandeză.

1989 - Sute de mii de protestatari umplu Piața Tiananmen în cea mai mare mișcare populară din China de la Revoluția Culturală din anii 1960.

1997 - Laurent Kabila a declarat că a preluat puterea ca șef de stat în Zair. Forțele sale au preluat controlul capitalei Kinshasa. Kabila a redenumit țara în Republica Democrată Congo.

2000 - Foday Sankoh, liderul rebel în centrul unei crize de ostatici a ONU în Sierra Leone, a fost capturat în capitala Freetown.

2001 - Un avion Yak-40 construit în Rusia, care transporta 30 de persoane, inclusiv ministrul iranian al Transporturilor Rahman Dadman și alți viceminiștri, s-a prăbușit în nordul Iranului, ucigând toate persoanele aflate la bord.

2004 - Massachusetts a devenit primul stat din SUA care a permis căsătoriile între persoane de același sex.

2005 - Un feribot cu aproximativ 200 de persoane la bord s-a scufundat în râul Jamuna din Bangladesh. Doar 50 au supraviețuit.

2006 - Romano Prodi a fost învestit ca prim-ministru al Italiei.

2007 - Coreea de Nord și Coreea de Sud au trimis trenuri peste granița puternic înarmată pentru prima dată de la războiul lor din 1950-1953.

2011 - Primele Campionate Mondiale de Lupte cu Perne au avut loc în New York.

2016 - Cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of the Seas, a ajuns în port pentru voiajul său inaugural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel