S-a întâmplat astăzi - 17 aprilie. Fostul lider Hamas, Abdel-Aziz al-Rantissi, a fost ucis de rachetele israeliene
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Pexels.com
Pexels.com
Iată câteva dintre principalele evenimente care au avut loc pe 17 aprilie:

1957 - Arhiepiscopul Makarios din Cipru a sosit înapoi în Atena după un exil de 13 luni în Seychelles.

1961 - Exilații susținuți de SUA au încercat să invadeze Cuba la Golful Porcilor. Tentativa a eșuat după o bătălie de trei zile în care au fost ucise 100 de persoane și peste 1.000 au fost capturate.

1970 - Nava spațială americană Apollo 13 a aterizat pe apă după călătoria sa aproape dezastruoasă către Lună.

1975 - Gherilele Khmerilor Roșii au capturat capitala Cambodgiei, Phnom Penh, și au început un regim de teroare în care au murit peste un milion de oameni.

1993 - Turgut Özal, președintele Turciei din 1989, a murit de atac de cord.

1997 - Fostul președinte Chaim Herzog, care a apărat Israelul pe câmpul de luptă și care și-a susținut cauza la Națiunile Unite, a murit la vârsta de 78 de ani.

2001 - Două călugărițe rwandeze au fost printre cele patru persoane acuzate că au participat la un masacru din 1994. Au fost judecate în Bruxelles.

2002 - Xanana Gusmão, un fost lider de gherilă, a fost declarat câștigătorul zdrobitor al primelor alegeri prezidențiale din Timorul de Est. A devenit cea mai nouă națiune a lumii pe 20 mai.

2004 - Un atac cu rachete al unui elicopter israelian l-a ucis pe liderul Hamas Abdel-Aziz al-Rantissi. Rantissi s-a prezentat ca un politician Hamas fără legături cu aripa militară. Israelul l-a acuzat că este unul dintre principalii factori de decizie în atacuri.

2005 - Mehmet Ali Talat a fost ales lider cipriot turc, câștigând 56% din voturi într-un plebiscit pentru a-i succeda nationalistului Rauf Denktaș.

2013 - Explozie masivă la o fabrică de îngrășăminte din Waco, Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel