S-a întâmplat astăzi - 16 aprilie. Cabinetul olandez a demisionat în masă în urma unui raport oficial
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Michael de Groot
Foto: Pixabay, de Michael de Groot
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 16 aprilie:

1912 - Harriet Quimby, prima femeie americană care a obținut licența de pilot, a devenit prima femeie care a zburat cu avionul peste Canalul Mânecii, din Anglia în Franța.

1941 - În al Doilea Război Mondial, trupele germane au intrat în Sarajevo, în Iugoslavia, și au distrus principala sinagogă.

1951 - Submarinul britanic Affray a naufragiat în Canalul Mânecii, soldându-se cu pierderea a 75 de vieți.

1982 - Regina Elizabetha a proclamat noua constituție a Canadei, ruptură care a încheiat ultimele legături coloniale cu Marea Britanie.

1992 - Contabilul italian Carlo De Benedetti și alte 32 de persoane au fost găsite vinovate de fraudă în legătură cu prăbușirea în 1982 a Băncii Ambrosiano.

1996 - Un tribunal italian l-a găsit pe fostul prim-ministru Bettino Craxi vinovat de corupție și l-a condamnat la opt ani și trei luni de închisoare.

2002 - Sindicatele au paralizat mare parte din Italia, organizând prima grevă generală pe durata întregii zile în 20 de ani pentru a protesta împotriva reformelor guvernamentale în domeniul muncii.

2002 - Cabinetul olandez a demisionat în masă în urma unui raport oficial care condamna eșecul Olandei de a preveni masacrul de la Srebrenica, cea mai gravă atrocitate din războiul din Bosnia.

2005 - Președintele Pakistanului, Pervez Musharraf, a sosit în India pentru un weekend de rugăciuni, discuții de pace și cricket, prima sa vizită după un summit dezastruos în 2001.

2012 - A început procesul pentru împușcăturile norvegienei Anders Behring Breivik, urmărind atacurile din 2011 din Oslo și insula Utoya.

2015 - Cel mai mare insert publicitar din lume al unui ziar a fost publicat, prezentând un Audi A3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel