S-a întâmplat astăzi - 15 mai. Edith Cresson devine prima femeie prim-ministru al Franței
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 15 mai:

1934 - Karlis Ulmanis a preluat puterea printr-un lovitură de stat în Letonia.

1940 - Șosetele de nylon au fost puse în vânzare pentru prima dată în Statele Unite.

1955 - Tratatul de la Viena, semnat de Marea Britanie, Franța, Statele Unite și Uniunea Sovietică, a restabilit suveranitatea austriacă.

1957 - Marea Britanie a detonat prima sa bombă cu hidrogen pe Insula Christmas din Pacific.

1990 - "Portretul doctorului Gachet" de Vincent Van Gogh a fost vândut pentru suma record de 82,5 milioane de dolari la casa de licitații Christie din New York.

1991 - Președintele Francois Mitterrand a numit-o pe Edith Cresson prima femeie prim-ministru al Franței. Cunoscută pentru sinceritatea ei, a fost înlocuită după mai puțin de un an.

1996 - Atal Bihari Vajpayee a devenit prim-ministrul Indiei, primul naționalist hindus, după ce partidul său Bharatiya Janata a devenit cel mai mare grup într-un parlament suspendat.

2001 - După aproape opt ani de căsătorie, s-a confirmat sarcina Prințesei Masako a Japoniei cu un posibil moștenitor al Tronului Crizantemei, cea mai veche monarhie din lume.

2002 - Fostul General al Armatei Iugoslave, Mile Mrksic, și Milan Martic, fost lider rebel în Croația, au sosit la Haga pentru a se preda tribunalului pentru crime de război.

2007 - Editura canadiană Thomson Corp. a convenit să cumpere Reuters pentru aproximativ 8,7 miliarde de lire sterline (17,2 miliarde de dolari), iar Reuters Founders Share Company, care avea puterea de a bloca o schimbare a proprietății companiei de 156 de ani, a susținut acordul.

2010 - Navigatoarea australiană Jessica Watson devine cea mai tânără persoană care navighează singură, fără asistență, în jurul lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel