Data actualizării:
Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 12 iunie. Boris Elțin câștigă primele alegeri pentru președinția Republicii Ruse

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Cultura
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 12 iunie:

1917 - Regele Constantin al Greciei a abdicat în favoarea fiului său, Prințul Alexandru.

1935 - Bolivia și Paraguay au semnat un armistițiu care a pus capăt Războiului Chaco, o dispută de trei ani asupra zonei Chaco.

1957 - A murit liderul de trupă american și saxofonistul Jimmy Dorsey.

1991 - Boris Elțin a învins rivalii comuniști în primele alegeri directe pentru președinția Republicii Ruse.

2003 - Gregory Peck, una dintre ultimele mari vedete ale epocii de aur a Hollywood-ului și un om care a întruchipat eroismul și demnitatea pe ecran, a murit. Avea 87 de ani și era cunoscut mai ales pentru aparițiile sale în filmele "Să ucizi o pasăre cântătoare", "Moby Dick" și "Cape Fear".

2005 - Kuweit și-a numit primul membru femeie în cabinet, desemnând-o pe activista pentru drepturile femeilor Massouma al-Mubarak ca ministru al planificării.

2006 - Magnatul presei canadiene Ken Thomson, care a contribuit la transformarea imperiului tipografic al tatălui său într-unul dintre cei mai mari editori electronici din lume, Thomson Corporation, a murit la vârsta de 82 de ani.

2007 - Tribunalul pentru crime de război al ONU l-a condamnat pe fostul lider al sârbilor rebeli din Croația, Milan Martic, la 35 de ani de închisoare pentru ordonarea atrocităților comise la începutul anilor '90.

2008 - Rivalii politici de lungă durată Taiwan și China, în primele lor discuții oficiale din aproape un deceniu, au convenit să lanseze zboruri directe de pasageri în weekend începând cu 4 iulie, primele din aproape 60 de ani.

2014 - Actrița Angelina Jolie și actorul Brad Pitt s-au alăturat ministrului de externe al Marii Britanii la primul summit mondial pentru a pune capăt violenței sexuale în conflicte.

2017 - Studentul american Otto Frederick Warmbier a fost eliberat din detenție în Coreea de Nord în comă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel