S-a întâmplat astăzi - 11 iunie. 80 de oameni au murit pe circuitul de curse Le Mans din Franța
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Unsplash.com
Unsplash.com
Următoarele sunt câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 11 iunie:

1903 - Regele Alexandru I și regina Draga a Serbiei au fost asasinați într-o lovitură de stat.

1955 - Optzeci de oameni au murit când trei mașini s-au ciocnit pe circuitul de curse Le Mans din Franța și au intrat în tribunele spectatorilor.

1963 - Prim-ministrul grec Constantin Karamanlis a demisionat.

1970 - Alexander Kerensky, liderul moderat al revoluției ruse din februarie 1917, a murit. Deturnat de bolșevici după câteva luni, a fugit în Franța și apoi în Statele Unite.

1979 - Starul de film american John Wayne a murit la vârsta de 72 de ani. Deși a fost o mare atracție la box office, a câștigat doar un Oscar, pentru cel mai bun actor în "True Grit".

2000 - Lino Oviedo, liderul fugar al loviturii de stat din Paraguay, a fost arestat în Brazilia după o urmărire de șase luni. Ulterior a fost extrădat în Paraguay.

2001 - Timothy McVeigh a fost executat la șase ani după ce a detonat o bombă într-un camion în fața unei clădiri federale din Oklahoma City, ucigând 168 de persoane.

2005 - Generalul Vasco Goncalves, care a condus patru guverne provizorii portugheze după o revoluție de stânga în 1974, a murit la vârsta de 83 de ani.

2008 - Fostul prim-ministru al Vietnamului Vo Van Kiet, o forță majoră în spatele reformelor economice începute la sfârșitul anilor '80, a murit.

2012 - Un cutremur a lovit provincia Baghlan din Afganistan.

2015 - Televiziunea de stat din Grecia revine pe post la doi ani după închiderea din cauza măsurilor de austeritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel