Data actualizării:
Data publicării:

Aeroportul din Hamburg continuă să fie închis: Negocierile continuă prin intermediul unui traducător în limba turcă. 34.500 de pasageri afectați

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ de pe Aeroportul internațional Hamburg/ recenzii Google (sursă foto)
foto ilustrativ de pe Aeroportul internațional Hamburg/ recenzii Google (sursă foto)
O persoană înarmată, cu doi copii în mașină, a forțat intrarea în aeroportul din Hamburg. Acesta a tras două focuri de armă. 

UPDATE: „Trebuie să presupunem, în prezent, că acesta deține o armă de foc viu și posibil și dispozitive explozive de tip necunoscut”, a postat duminică poliția pe platforma X. Totodată, Poliția a spus că principala lor prioritate a fost protecția copilului, despre care au spus că este bine din punct de vedere fizic, pe baza informațiilor pe care le au. 

--- 

UPDATE: "Operațiunea continuă. Negociatorii noștri sunt în contact cu persoana din mașină", a postat duminică poliția pe platforma de socializare X. Poliția comunică prin intermediul unui traducător în limba turcă, a declarat un purtător de cuvânt, conform Reuters. 

Autoritățile aeroportului din Hamburg au declarat că pentru duminică au fost programate 286 de zboruri cu aproximativ 34.500 de pasageri.

--- 

UPDATE: ”Operațiunea continuă. Negociatorii noștri sunt în contact cu persoana din mașină" a postat poliția în această dimineață. Aeroportul rămâne închis, au anunțat autoritățile care continuă să vorbească despre o luare de ostatici. Amintim că bărbatul a forțat intrarea în aeroport sâmbătă seară. Cu el în mașină este fetița de 4 ani. 

UPDATE: Mașina bărbatului de 35 de ani se afla parcată sub un avion, conform unui purtător de cuvânt al poliției. În mașină, era și copilul de 4 ani. Poliția a spus că este probabil o dispută privind custodia. Totodată, conform Reuters, Poliția nu a confirmat declarațiile sale anterioare privind faptul că bărbatul ar fi fost înarmat și ar fi tras focuri de armă. 

UPDATE: 27 de zboruri sunt afectate. Se pare că nu vorbim despre nicio persoană rănită. S-a stabilit că bărbatul are cu el un copil. Poliția vorbește în continuare despre o situație statică de ostatici. 

UPDATE: Nu sunt posibile nici decolările, nici aterizările pe aeroportul din Hamburg

UPDATE: Poliția anunță pe X (Twitter) o posibilă luare de ostatici. 

Se pare că vorbim despre un bărbat înarmat care a forțat intrarea, pe cale rutieră, în aeroportul din Hamburg, conform Die Welt, citat de Reuters. Bărbatul a tras două focuri de armă în aer, conform sursei citate. Se pare că nu ar fi vorba despre un act de natură teroristă, ci de un moment de violență periculoasă, ce a forțat închiderea aeroportului. 

Pericolul nu ar fi doar pentru cei aflați în aeroport, ci și pentru pasagerii din mașina bărbatului violent - și înarmat. Ar fi vorba despre doi copii. Anterior, acestui moment, se pare că soția bărbatului a sunat la poliție, acuzând răpirea unui copil. În mașină, ar putea fi doi copii, scrie Sueddeutsche, citând un oficial din poliție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel